Datum objave: 04. Prosinac 2023

BRŽE DO ŠKOLE / Autotransport kupio novi kombi za prijevoz učenika putnika OŠ Jurja Dalmatinca

Diana Ferić
Diana Ferić

Učenici putnici OŠ „Jurja Dalmatinca“, njih 35, s upisnog područja koje obuhvaća Goriš, Živković, Širke, Vulinoviće, Krniće Gornje, Radonić, Kalpiće, Badžime, Krniće Donje, Koštane, Gradinu, Lozovac, Skočiće, Slavice, Tromilju i Šupe, od danas putuju kraće vrijeme od svoje kuće do škole i natrag.

Rezultat je to uspješnog dogovora između Grada Šibenika i školskog prijevoznika tvrtke „Autotransport“ d.o.o. koji je za tu svrhu kupio novo vozilo, kombi što je omogućilo da se dovoz i odvoz učenika organizira sa dvije odvojene linije. Tako je polazna stanica prve linije u Gorišu s polaskom u 7,00 sati u jutarnjoj i 13,00 sati u poslijepodnevnoj smjeni, dok druga linija kreće iz Koštana u isto vrijeme. Također i odvoz učenika iz škole vršit će se u dva termina: u 19,20 sati i 21,10 sati. Ravnatelj OŠ Jurja Dalmatinca Natko Duvnjak zahvalio je Upravnom odjelu za društvene djelatnosti na rješavanju problema prijevoza učenika na koje je ukazivao.

Dosadašnja organizacija prijevoza zaista je za učenike koji najdalje stanuju i prvi ulaze u autobus u ranim jutarnjim satima bila vremenski duga i iscrpljujuća. Prijevoz sa dvije odvojene linije koje kreću u isti sat, omogućit će učenicima kraće vrijeme putovanja do škole i natrag, više vremena i za učenje, ali i slobodnog vremena izvanškolske aktivnosti“, poručio je ravnatelj Duvnjak.

FOTO: Ilustracija 

Iz kategorije: Vijesti