Datum objave: 29. Studeni 2023

Napreduju radovi na izgradnji centra za zbrinjavanje otpada u Lećevici protiv kojeg su se borili Šibensko – kninska županija, općina Unešić i eko udruge.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Radovi na izgradnji centra za zbrinjavanje otpada u Lećevici protiv kojeg su se godinama borili Šibensko – kninska županija, općina Unešić i eko udruge smatrajući da ugrožava Zagoru i podzemne vodene tokove koji napajaju najvažnija izvrišta pitke vode, napreduju bez zastoja i otpora dosadašnjih protivnika tog projekta.
Splitsko – dalmatinska županija izrazila je zadovoljstvo napretkom radova vrijednih 20,6 milijuna eura na površini od 25 hektara. U tijekuje prva faza radova , a slijedi gradnja pretovarnih stanica, servisne zgrade, plohe za reciklažnog dvorišta i velikog deponija za inertiziranje otpada – dodavanje kemijskih sredstava u otopad za sprečavanje njegovog zapaljenja i eksplozije. Projekt centra za gospodarenje otpadom Lećevica ostvaruje se uz podršku Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Foto: Splitsko-dalmatinska županija

Iz kategorije: Vijesti