Datum objave: 28. Studeni 2023

MINI TURNEJA PO ŽUPANIJI / Ministar Butković otvorio luku u Skradinu te obišao Vrnažu i luke u Bilicama i Rogoznici

Diana Ferić
Diana Ferić

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravio je danas u Šibensko-kninskoj županiji gdje je obišao gradilišta lučkih projekata, koji se sufinanciraju sredstvima Ministarstva te je sudjelovao na otvorenju novoizgrađene luke Skradin, u uvali Mala jaruga.

U društvu šibenskog gradonačelnika Željka Burića sa suradnicima te šibensko-kninskog župana Marka Jelića, obišao je gradilište luke Rogoznica, gdje će se izgraditi novi obalni zid te urediti još komunalnih vezova unutar luke, a koji zajednički provode Lučka uprava Šibensko-kninske županije i Općina Rogoznica uz sufinanciranje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Ministar Butković također je obišao gradilište luke otvorene za javni promet Šibenik, u uvali Vrnaža, gdje će se izvesti plutajući lukobranski objekt i sidreni sustav plovila, koji će biti postavljen na zapadnom dijelu luke. Ministar je kazao kako ovakvi poduhvati, poput izgradnje nove luke, pridonose poboljšanju uvjeta za vlasnike brodica.

Vrnaža predstavlja primjer kako se treba pristupati rješavanju  problema s komunalnim vezovima. Naime, prije sedam godina prizor u Vrnaži bio je prilično neugledan, no inicijativom Grada Šibenika i Županijske lučke uprave, a uz potporu našeg Ministarstva dobili smo adekvatno uređenu, modernu komunalnu luku“, istaknuo je ministar Oleg Butković.

Zahvalni smo resornom ministarstvu na svakom projektu koji uređenjem obale i lučkih područja uvodi red u prostor, poboljšava estetiku te podiže komunalni standard. Uz gradnju pomorsko-putničkog terminala koji ide planiranom dinamikom, na srcu nam je šibenska riva za koju se nadamo da će nadležna tijela iznaći rješenje“, kazao je gradonačelnik Burić.

Ministar je u nastavku posjetio novoizgrađenu luku Bilice, u uvali Stubalj, u kojoj je izgrađen pristanišni gat za javni promet s platoom. Po završetku obilaska gradilišta u lukama Rogoznica, Vrnaža i Bilice, Butković je nazočio svečanom otvorenju novoizgrađene komunalne luke Skradin u uvali Mala jaruga, čijom izgradnjom je osigurano 37 vezova. Radovi su realizirani u okviru projekta koje je financirala županijska Lučka uprava u suradnji sa Šibensko-kninskom županijom i Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture.

 

Iz kategorije: Vijesti