Datum objave: 28. Studeni 2023

PODRŠKA DOJENJU / Općoj bolnici Šibenik obnovljen status " Rodilište - prijatelj djece"

Diana Ferić
Diana Ferić

Opća bolnica Šibensko – kninske županije obnovila je statusa „Rodilišta – prijatelja djece”. To je priznanje dr. Ivanu Zmijanoviću, voditelju Odjela ginekologije i opstetricije uručeno na međunarodnoj konferencija „30 godina promicanja dojenja u Hrvatskoj” koja je održana u zagrebu, u organizaciji Ministarstva zdravstva i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Program „Rodilište – prijatelj djece” globalna je inicijativa koju su pokrenuli UNICEF i Svjetska zdravstvena organizacija 1991. godine kao podršku majkama na početku dojenja. Šibensko rodilište prvi put je primilo to priznanje 2013. godine.

Od tada rodilište redovito implementira program „Deset koraka za uspješno dojenje”, promiče dojenje kao najbolju prehranu, pruža podršku majkama i potiče ih na dojenje, omogućuje zajednički boravak djeteta uz majku (rooming-in) te educira osoblje šibenskog rodilišta.

Ponosni smo što smo dio ove inicijative i što smo vrijednim radom naših djelatnika odjela ginekologije i opstetricije reakreditirali našu Opću bolnicu Šibensko - kninske županije, poručuju iz te bolnice.

Iz kategorije: Vijesti