Datum objave: 24. Studeni 2023

SVETA CECILIJA / Zajedničkim misnim slavljem crkvenih pjevača i zborova proslavljen blagdan sv. Cecilije zaštitnice glazbenika

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zajedničkim misnim slavljem crkvenih pjevača i zborova iz župa Gospe van Grada, Šubićevac, Vidici, Baldekin, Mandalina, Zablaće, Meterize, Bilice, Zaton, katedrale župe, te samostana svetog Lovre i svetog Frane i zbora Laudantes, u katedrali sv. Jakova proslavljen je blagdana svete Cecilije, zaštitnice glazbenika. Euharistiju je predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić, a združenim zborom dirigirala je voditeljica Mješovitog katedralnog zbora Jelena Mikulandra.
-
Bogu na čast pjevati, svetoj liturgiji služiti poziv je i čast, obaveza i odgovornost. Ne može od Boga ostati nezamijećeno, milostima neuzvraćeno ako to činimo čista srca Bogu na slavu i za naše spasenje. Sveta Cecilijo, koja si svojim životom i mučeništvom pjevala hvale Gospodnje i koju Crkva časti kao zaštitnicu glazbe i pjevanja, pomozi nam svjedočiti našim glasom i zvukom naših instrumenata, onu radost srca koja nam dolazi od vršenja Božje volje; onu ushićenost pjeva Bogu na slavu i zahvalu; onu nadu punu besmrtnosti, zagledanu u vječnost; onu vjernost koja nas trajno veže uz Kristovu ljubav i njegovo spasenje onu snagu molitve u potrebama i onaj trud živjeti vjeru u Trojedinog Boga koji se u svom Sinu objavio i spasio nas - poručio je biskup Rogić u homiliji.
Na kraju misnog slavlja crkvenom pjevaču i orguljašu Rafelu Lovriću Caparinu i dugogodišnj
oj voditeljici Mješovitog katedralnog zbora Jeleni Mikulandra biskup Rogić je uručio je srebreni medaljon izrađen prigodom 725. obljetnice od osnutka Šibenske biskupije.

Iz kategorije: Vijesti