Datum objave: 23. Studeni 2023

PNUSKOK / Uhićeno petero ljudi u Zagrebu i Šibeniku izgleda zbog bespravne gradnje na Murteru

Diana Ferić
Diana Ferić

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Split, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su rano jutros kriminalističko istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti - sve u vezi zlouporabe položaja i ovlasti i to protiv pet osoba s područja policijskih uprava zagrebačke i šibensko-kninske.javlja Ravnateljstvo policije. Portal N1  neslužbeno doznaje da je postupanje PNUSKOK-a povezano s bespravnom gradnjom na Murteru

Prema neslužbenim informacijama koje je objavila Hina, zbog bespravne gradnje uhićen je i Zoran Pripuz, investitor na otoku Murteru.

Kako nesluženo doznaje Slobodna Dalmacija, jutrošnja akcija odnosi se na izgradnju kampa na Murteru investitora Zorana Pripuza koji je obuhvaćen ovom akcijom, isto kao i Dario Filipi, vlasnik još jednog ilegalnog kampa na Murteru. Akcijom su obuhvaćeni i Eduard Maržić, svojedobno predsjednik Hrvatske udruge kampova, koji je i sam prije 15-ak godina bio osumnjičen za protuzakonito izvlačenje novca. 

Također, tu je i Boris Kulušić, lokalni ugostitelj i poduzetnik koji se također bavio kampovima. Posljednja u nizu osoba koje istražuje USKOK je Neda Livljanić, sada već bivša službenica Odjela za gospodarstvo i turizam Šibensko-kninske županije, koja je i izdala rješenje za gradnju kampa i smještaja u domaćinstvu. 

Po neslužbenim informacijama, na temelju ranije podnesenih kaznenih prijava, istražuje se mogućnost da je bivša županijska službenica primila još uvijek nepoznati iznos mita kako bi izdala nezakonito rješenje, a koje su joj posrednici, koji imaju veze s poslovanjem kampova, predali u ime investitora, piše Slobodna Dalmacija.

Tijekom dana provodit će se hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK – Služba Split podnijet će kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

.

Iz kategorije: Vijesti