Datum objave: 22. Studeni 2023

SVAKA ČAST / Poznati chefovi s našeg područja Rudolf Štefan i Vjeko Bašić nominirani za prestižne svjetske nagrade

Diana Ferić
Diana Ferić

Poznate su nominacije za nagradekoje će u šest kategorija dogodine dodjeliti JRE - Jeunes Restaurateurs, poznato međunarodno udruženje ugostitelja koje okuplja chefove i vlasnike iz više od 350 restorana i 160 hotela i to iz 15 različitih zemalja, a među brojnim imenima su i dvojica chefova iz Šibensko – kninske županije – Vjeko Bašić, vlasnik murterskog restorana Boba i Rudolf Štefan, vlasnik šibenskog Pelegrinija.

Vjeko Bašić je nominiran u kategoriji kategoriji Taste of Origin u koju ulaze chefovi koji slave tradiciju koristeći prošlost kao beskrajan izvor inspiracije za stvaranje iznimne klasične kuhinje. U JRE-u ističu da je baština dijalog između prošlosti i budućnosti, a kuhari u ovoj kategoriji trude se čuvati tradiciju i uvesti je u budućnost. Bašić je kreativna sila koja stoji iza dobro promišljenih jela u jednom od najboljih restorana u tom dijelu zemlje, a sa svojim timom radi i na održavanju brojnih otočnih tradicija na životu.

Rudolf Štefan nominiran je za Nagradu za sommeliera godine koji udruženje dodjeljuje, kako ističu na stranicama, najistaknutijem članu u tom sektoru ugostiteljstva, pojedincu koji stvara kulturu izvrsnosti i brine se za sve od savršenog ambijenta do pažljivo uređenog vinskog podruma, a usto podržava mlade profesionalce u naporima da ostvare izvrsnost kada je riječ o uslužnosti. Rudolf Štefan, vlasnik restorana Pelegrini u Šibeniku već nekoliko godina dobiva Michelinovu zvjezdicu.

U svakoj od kategorija nominirano je po 11 kandidata iz različitih zemalja, a među svima njima nalaze se i brojni predstavnici hrvatske. gastronomske scene.

 

Svečanost dodjele nagrada JRE bit će dio Kongresa JRE 50 Years povodom obilježavanja 50. obljetnice postojanja samog udruženja, a koji će se održavati 7. i 8. travnja 2024. u Parizu u Francuskoj.

Iz kategorije: Vijesti