Datum objave: 21. Studeni 2023

ULAGANJE NA PODIMA / Prodaje se posljednjih 12 parcela na komunlano opremljenom dijelu Poda

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik danas je objavio natječaj za prodaju 12 građevinskih parcela za izgradnju gospodarsko-poslovnog ili gospodarsko-proizvodnog sadržaja, čime će postojeći kapacitet komunalno opremljenog dijela zone biti u potpunosti iskorišten.

S ovih 12 parcela, za koje već postoje zainteresirani kupci, možda i više njih, u ovoj godini ćemo prodati 21 teren ukupne površine 273.264 četvorna metra. Od osnutka Zone nikada nije prodano više parcela nego ove godine. Zanimanje za Pode stalno raste, vjerojatno i zbog izgradnje direktnog priključka na autocestu, ali i svih ostalih uvjeta poslovanja koje nudimo gospodarstvenicima”, kazao je za Šibenski portal Jakov Terzanović, direktor Poda.

Nakon što se u funkciju stave i te parcele na Podima će poslovati 80 tvrtki, a očekuje se ulazak najvećeg ulagača – tvrtke Vallis Solaris koja bi, nakon što Gradsko vijeće potvrdi Sporazum Grada i te tvrtke, trebala otkupiti preostalo zemljište koje je država prepustila Gradu Šibeniku.

Taj prostor zone još nije komunalno opremljen i upravo radimo projektnu dokumentaciju za novu prometnicu u tom dijelu zone Podi. Kako su iz tvrtke Vallis Solaris iskazali zanimanje za otkupom još parcela, a kapacitet zone je popunjen, neophodno je širenje”, najavljuje Terzanović.

Iz kategorije: Vijesti