Datum objave: 15. Studeni 2023

ŠIBENSKA BOLNICA / Stigli uređaji za stalno praćenje stanja pacijenata sa srčanim tegobama

Diana Ferić
Diana Ferić

U koronarnu jedinicu Odjela kardiologije u sklopu Službe interne medicine Opće bolnice Šibensko-kninske županije stigli su novi monitori vitalnih funkcija i uređaji za telemetrijsko praćenje EKG-a s centralnom jedinicom za nadzor pacijenata u ukupnoj vrijednosti 48.572,69 eura s PDV-om.

Šibenska bolnica nabavila je 6 telemetrijskih uređaja i 6 monitora vitalnih funkcija sa centralnom jedinicom za nadzor pacijenata.

 

Monitori pružaju informacije o vitalnim funkcijama kao što su krvni tlak, puls, zasićenost kisikom, disanje i druge važne parametre. To omogućava medicinskom osoblju da brzo reagira i pruži odgovarajuću skrb pacijentima s kardiološkim tegobama. Napredne značajke monitora olakšavaju praćenje promjena u stanju pacijenta i mogu pomoći u otkrivanju potencijalnih komplikacija ili pogoršanja stanja. Ovi monitori doprinose poboljšanju kvalitete skrbi i pomažu u osiguravanju optimalnog tijeka liječenja pacijenata sa srčanim tegobama.

Telemetrijski uređaji omogućavaju kontinuirano praćenje srčanog ritma kod pacijenata nakon liječenja u koronarnoj jedinici tijekom hospitalizacije na odjelu kardiologije.

Centralna jedinica za nadzor omogućava praćenje svih pacijenata na jednom mjestu, olakšavajući timu medicinskog osoblja brzu reakciju na bilo kakve promjene ili komplikacije.

- Vjerujemo da će ovi novi uređaji pridonijeti poboljšanju skrbi pacijenata sa srčanim tegobama te ćemo nastaviti ulagati u najnoviju medicinsku opremu kako bismo osigurali najbolje moguće rezultate za naše pacijente - kazali su iz šibenske bolnice. 
 

 

Iz kategorije: Vijesti