Datum objave: 10. Studeni 2023

POTPISAN UGOVOR / Vodovod u zagorskom dijelu Općine Marina za šibenski "Vodovod i odvodnju" grade šibenska tvrtka MIAB i splitska "Zec"

Diana Ferić
Diana Ferić

Direktor Vodovoda dipl.iur. Zvonimir Štrkalj i predstavnici zajednice ponuditelja Građevno Zec d.o.o Split i Miab d.o.o. Šibenik, zastupani po direktorima,  Mati Zecu i Mati Buriću, potpisali su danas u Šibeiku, u prsotrijama "Vodovoda i odvodnje" UGOVOR O IZVOĐENJU RADOVA NA IZGRADNJI VODOOPSKRBNOG PODSUSTAVA ZAGORSKOG DIJELA OPĆINE MARINA

U sklopu Nacionalnog plana za opravak i otpornosti 2021-2026, a temeljem UGOVORA O DODJELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA proveden je otvoreni postupak javne nabave za izvođenje radova "VODODOPSKRBNI PODSUSTAV ZAGORSKOG DIJELA OPĆINE MARINA" te je zajednica ponuditelja Građevno Zec d.o.o Split i Miab d.o.o. Šibenik odabrana za izvođača radova.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 2.346.194,68 eur (bez PDV-a) a rok za završetak ugovora je 15 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Projektom izgradnje vodoopskrbnog podsustava zagorskog dijela općine Marina planirana je izgradnja cca 7.290,00 m vodoopskrbnih cjevovoda i mreže, crpna stanica Mitlo, pristupni put do vodospreme Zelenika i vodosprema Zelenika.

Trenutno je u izgradnji dio sustava i vodovodne mreže kojim će se riješiti vodoopskrba naselje Žižci i dio naselja Blizna donja dok je u sjevernom dijelu općine Marina vodoopskrba riješena za naselja Vinovac, Rastovac i Mitlo

Prema glavnom projektu cjelokupni sustav za naselja Blizna donja, Blizna gornja sastoji se od vodospreme Plišivica i Zelenika, precrpne stanice Mitlo i Žižci, cca 9.902,35 m glavne mreže te 5.556,01 m sekundarne vodovodne mreže. Do sada je izgrađeno 8.111 m vodoopskrbnih cjevovoda i mreže, crpna stanica Žižci, te je u izgradnji pristupni put i vodosprema Plišivica.

Izgrađena je mreža za otprilike 80 stanovnika naselja Blizna donja, što čini 36% ukupnog broja stanovnika Blizne donje.

Realizacijom ovog projekta cjelokupno stanovništvo zagorskog dijela općine Marina, odnosno ostatak stanovnika naselja Blizna donja i cjelokupno naselje Blizna gornja će se priključiti na novoizgrađeni sustav. Blizna donja prema popisu stanovništva broji 217 stanovnika od čega će se ovim projektom 137 stanovnika priključiti na novoizgrađeni sustav, Blizna Gornja broji 69 stanovnika i svi će se priključiti na novoizgrađeni sustav, što čini ukupan broj od 206 stanovnika koji će se ovom fazom priključiti na vodoopskrbni sustav.

Iz kategorije: Vijesti