Datum objave: 09. Studeni 2023

SLUČAJ TROVANJA / Zbog sumnje u trovanje gaziranim pićima širom Hrvatske se javilo do sada 34 ljudi

Diana Ferić
Diana Ferić

Ukupno 34 osobe javile su se liječnicima u različitim dijelovima Hrvatske zbog sumnje u trovanje gaziranim pićima, piše N1. Dvoje njih ima erozivne ozljede, ali nitko nije zadržan na bolničkom liječenju

U KBC Zagreb javilo se najviše pacijenata, njih 17. Dvoje od njih ima erozivne ozljede, ali nitko nije zadržan na bolničkom liječenju. U KBC Sestre milosrdnice javilo se šest pacijenata, a svih šest je otpušteno kućama i ni kod koga nisu utvrđene erozivne ozljede. U zagrebačku kliničku bolnicu Merkur prijavilo se dvoje pacijenata. Jedan je zadržan na bolničkom liječenju, a jedan otpušten kući.

Jedan je pacijent zadržan u bolnici i u Rijeci.

Liječnicima se javilo još troje pacijenata u Splitu te po jedan u Karlovcu, Varaždinu, Vinkovcima, Čakovcu i Virovitici. Kod pacijenta u Varaždinu utvrđene su erozivne ozljede, ali nije zadržan na bolničkom liječenju.

Podsjetimo, hrvatsku javnost uznemirili su slučajevi sumnje u trovanje gaziranim pićima širom zemlje. Zbog njih je Državni inspektorat naredio povlačenje dijela proizvoda kompanije Coca-Cola i toj tvrtki zabranio puštanje u prodaju novih proizvoda dok se ne ustanovi da su sigurni za konzumaciju. I trgovački lanci i ugostiteljski objekti počeli su uklanjati dio asortimana povezanog s ovom komapnijom.

Iz kategorije: Vijesti