Datum objave: 03. Studeni 2023

DOGRADONAČELNIK MILETA NA OTOČNOM VIJEĆU: Šibenik se osobito ponosi projektom otočnog vodovoda za koji dobivena bespovratna sredstva  

Diana Ferić
Diana Ferić

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta sudjelovao je danas na sastanku Otočnog vijeća koji se, u nazočnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, održao u Zadru.

Tom su prigodom uručeni ugovori iz programa poticanja razvoja civilnog društva na otocima te programa potpora male vrijednosti otočnim poslodavcima za pokretanje gospodarskih aktivnosti i očuvanje radnih mjesta.

Na sastanku se raspravljalo i o aktivnostima i mjerama iz resora regionalnoga razvoja usmjerenim prema otocima, Uredbi o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje iznosa sredstava za fiskalnu održivost dječjih vrtića, zakonskim i podzakonskim aktima iz resora prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, poboljšanju zdravstvene usluge na otocima te ulaganjima u luke.

Ukupna ulaganja koja su prethodnih godina realizirana kroz brojne projekte na hrvatskim otocima vrijedna su gotovo 3 milijarde eura. Hvalevrijedna su infrastrukturna ulaganja u luke i u tom djelu tijekom mandate ove Vlade napravljeni su ogromni iskoraci“, kazao je na sastanku Otočnog vijeća predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta podsjetio je kako su četiri šibenska naseljena otoka – Zlarin, Kaprije, Žirje i Krapanj, administrativno sastavni dio Grada Šibenika te tamošnji stanovnici zaslužuju iste uvjete života kao i ostali sugrađani.

Šibenik se osobito ponosi projektom otočnog vodovoda za koji smo ostvarili bespovratna sredstva  u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Projekt je u fazi realizacije, a rok za završetak radova je kraj 2025. godine. Vodoopskrba, uz prometnu povezanost, je preduvjet za opstanak i daljnji razvoj života na otocima. I Hrvatski centar koralja na otoku Zlarinu realizirali smo europskim te dijelom i proračunskim sredstvima i slobodno možemo reci da je u prvoj sezoni rada, s obzirom na broj posjeta, apsolutno polučio uspjeh.“, istaknuo je ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Otočno vijeće savjetodavno je tijelo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a osnovano je, radi savjetovanja pri izradi i provođenju programa, planova, projekata, mjera i aktivnosti održivog razvoja otoka.

Uz predstavnike stanovnika otoka, državnih agencija i tijela, na sastanku su sudjelovali i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ministar zdravstva Vili Beroš, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs te ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Iz kategorije: Vijesti