Datum objave: 02. Studeni 2023

SPAŠAVANJE NA MORU / Šibenska policija po nevremenu preuzela bolesnog putnika s "Marka Pola" i prebacila ga u šibensku bolnicu

Diana Ferić
Diana Ferić

Sinoć je s motornog trajekta Marko Polo u akvatoriju Šibenika iskrcan bolestan putnik, kojeg je šibenska policija po velikim valovima prebacila u šibensku bolnicu, piše portal Morski.hr

Putnika je južno od otoka Žirja preuzela šibenska Pomorska policija. Prema prvim informacijama, Marko Polo koji je bio na putu iz Splita prema Anconi, nastavio je nakon akcije spašavanja prema svojoj destinaciji.

- 31. listopada u večernjim satima operativno dežurstvo Postaje pomorske policije zaprimilo poziv Hitne medicinske pomoći za hitnim sanitetskim prijevozom do trajekta Marco Polo na kojem se nalazi strani državljanin kojem je potrebna medicinska pomoć. Nakon što je u policijsko plovilo ukrcana ekipa hitne medicinske pomoći, po velikom nevremenu i valovima su doplovili do trajekta koji se nalazio s južne strane otoka Žirja i nakon što je pacijent pregledan ukrcan je na policijsko plovilo i dovezen u šibensku luku odakle je prebačen na liječenje u Opću bolnicu u Šibeniku - odgovorili su portalu Morski.hr na upit o događaju iz šibenske policije.

Podsjetimo, prije samo dva tjedna šibenskoj Lučkoj kapetaniji isporučen je brod za hitnu medicinsku pomoć. Zašto on nije isplovio umjesto policije, odgovor čekamo od strane Ministarstva mora, no neslužbeno doznajemo da brod nema dovoljno posade, niti je aktualna posada adekvatno educirana, odnosno prije svega im nedostaje strojar.

Iz kategorije: Vijesti