Datum objave: 27. Listopad 2023

SUSRET RIBARA HRVATSKE / Hrvatska je uložili više od 80 milijuna eura u razvoj ribarstva i akvakulture

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Amadria parku se od 26. do 28. listopada održava 26. Susret ribara Hrvatske obrtničke komore. Domaćin ovogodišnjeg Susreta je Obrtnička komora Šibensko-kninske županije, a na susretu sudjeluju brojni ribari iz svih priobalnih županija, predstavnici Vlade i resornih ministarstava, saborski zastupnici, županijski čelnici, predstavnici komorskog sustava te drugi ugledni gosti. Šibenski gradonačelnik Željko Burić uvodno je pozdravio sudionike susreta te im poručio da su gosti najstarijeg izvornog samorodnog hrvatskog grada.
-Ono što se dogodilo gradu Šibeniku u zadnjih desetak godina je njegov poznati uzlet i prepoznatljivost i to upravo koincidira s činjenicom da 10 godina baštinimo članstvo u najrazvijenijem i najdemokratskijem dijelu svijeta, odnosno da smo članica Europske unije. U gradu ste koji je znalački iskoristio europski novac, a njime smo valorizirali našu bogatu kulturnu i povijesnu baštinu. Time smo unijeli optimizam među sugrađanke i sugrađane te danas Šibenik kroči čvrstim putem, ne samo u turizmu, već i u onome čega ste vi nositelji, malom i srednjem poduzetništvu, - poručio je gradonačelnik Burić.
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković istaknula je kako je bez većih posljedica prebrođeno izazovno razdoblje u posljednje tri godine.
-Preko nacionalnih sredstava te EU fondova u jačanje otpornosti i reakcije na takve poremaćaje smo uložili više od 80 milijuna eura u sektor ribarstva i akvakulture te smo, prema statistikama, na krizu zajedno odgovorili na pravi način. U mandatu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića vrijednost proizvodnje akvakulture porasla za 64 posto, a količina proizvodnje za 58 posto, - rekla je ministrica Vučković.
Sudionicima susreta obratili su se još i Dalibor Kratohvil, predsjednik Hrvatske obrtničke komore, Joso Smolić, potpredsjednik HOK-a te župan šibensko-kninski Marko Jelić. Napomenuli su kako je sudjelovanje na skupu odlična prilika za razmjenu iskustava te povezivanje u svrhu ostvarivanja zajedničkih ciljeva.

Iz kategorije: Vijesti