Datum objave: 25. Listopad 2023

GOSPODIN POGREBNIK / Joško Crnogaća napunio 30 godina rada u šibenskom pogrebnom poduzeću "Čempresi"

Diana Ferić
Diana Ferić

Pogrebnici u javnosti nisu previše cijenjeni, a dostojanstvenu sliku o njima odavno u Šibeniku njeguje Joško Crnogaća koji danas puni 30. godina rada u poduzeću Čempresi. Na njihovoj Facebook stranici danas je tim povodom objavljena i zahvala Crnogaći.
‘Danas je naš djelatnik Joško Crnogaća navršio punih 30.godina svog marljivog i predanog rada u tvrtki Čempresi d.o.o. S ponosom na njegov trud, rad, zalaganje i susretljivost prema svakom čovjeku, želimo mu sreću i blagoslov u daljnjem radu’, napisali su.

Joško Crnogaća je, podsjetimo, za svoj predan rad 2014. godine dobio Plaketu Grada Šibenika Svi se slažu da svojim ponašanjem, načinom odijevanja i pristojnošću zaslužuje titulu „gospodin pogrebnik“.
„Ovaj sam posao dobio 1993. godine.Prije toga sam bio pomorac i čuvar u bolnici. Nije baš da sam o tome sanjao, ali sam morao u to vrijeme ostati u Šibeniku i to mi se ukazalo kao mogućnosti. Rekao sam idem to probati.Tadašnjem direktoru Mati Laganoviću sam kazao kako ću za tjedan dana vidjeti odgovarali mi to ili ću odustati i zahvaliti se na ponudi. Posao mi je odgovarao i pristao sam na njega. Pa i Rod Stewart je to radio pet godina prije nego što je postao poznat. Šemso iz Male klinike je priznao da je to radio na početku, kada su ga prognali iz BiH. Na smrt kao takvu postao sam imun.Radim profesionalno svoj posao i da me je to smetalo na početku ja bih se bio zahvalio, ali sam shvatio da to mogu to izdržati. Ne razmišljam previše već tome pristupam kao poslu koji moram profesionalno obaviti.Želio sam s vratiti na brod i ponovno biti pomorac. Ali u to vrijeme mi je mama bila bolesna, a nisam imao nikoga da o njoj brine. Tada za mene nije bilo dileme. Ostao sam ovdje i ne žalim zbog toga”, ispričao na je tada Joško koji je ostao u tom poslu i savjesno ga obavlja već 30 godina.

Iz kategorije: Vijesti