Datum objave: 22. Listopad 2023

DRAŽEN PETROVIĆ / Obilježen 59. rođendan Dražena Petrovića sportaša koji je proslavio Šibenik i Hrvatsku

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prigodnim programom kod spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu danas je obilježen 59. rođendan sportaša koji je proslavio Šibenik i Hrvatsku. Izaslanstva Grada Šibenika i Šibensko- kninske županije, sportskih klubova i udruga položila su cvijeće uz njegov spomenik u znak sjećanja na jednog od najvećih hrvatskih i svjetskih košarkaša svih vremena čiji je život prerano završio u automobilskoj nesreći 1993. godine.
-Dražen je dijete Šibenika, simbol našeg grada i s ponosom novim mladim generacijama pričamo o njemu. Važno je da djeca uče o njegovoj ljubavi prema sportu i rodnom gradu te da se na taj način održi sjećanje na Dražena koji je proslavio ime Šibenika, - kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.
Okupljenima se prigodnim riječima obratila i zamjenica župana Iris Ukić Kotarac. Klapa „Bunari” otpjevala je pjesmu 'Život leti kapetane',  a  program su moderirali učenici OŠ Juraj Šižgorić. Cvijeće i svijeće položeni su i ispod Draženovog koša u Ulici Petra Preradovića. U sklopu obilježavanja rođendana Dražena Petrovića jučer su održane atletske utrke „Šibenskih deset“ i „Draženova četvorka“, a danas će se u Sportskoj dvorani Baldekin održati košarkaški turnir 22. kup Dražena Petrovića.

Iz kategorije: Vijesti