Datum objave: 20. Listopad 2023

Nije prošao drugi rebalans županijskog proračuna, prekinuta sjednica Županijske skupštine

Diana Ferić
Diana Ferić

Drugi rebalans ovogodišnjeg proračuna Šibensko-kninske županije nije dobio potrebnu većinu glasova jer vladajuća ‘ćušpajz koalicija’ od samog početka sjednice nije imala dovoljan broj vijećnika za izglasavanje.

Upravo to je vladajućima zamjerio suverenist Florijan Žižić, koji je pitao vladajuće, odnosno Nezavisnu listu Stipe Petrine, rade li to namjerno, prenosi šibenski portal.

Već tijekom iznimno kratkog aktualnog sata, veći dio tih tridesetak minuta potrošen je na unutarkoalicijska prepucavanja vladajućih, odnosno obračun dožupanice Iris Ukić Kotarac sa županom Markom Jelićem i upravom Regionalne razvojne agencije. Kada je na red došao rebalans proračuna, HDZ-ova Tanja Radić Lakoš rekla je kako oni neće podržati rebalans iz razloga što su oporba i što nisu sudjelovali ni u donošenju proračuna.

– Sve ovo pokazuje koliko ne funkcioniraju strukture unutar županijske uprave – kazala je Lakoš, a tada joj je predsjednik Skupštine Stipe Petrina pokušao oduzeti riječ i isključio mikrofon.

Tanja Radić Lakoš nastavila je bez mikrofona, a potom je i župan Marko Jelić prozvao HDZ da im je interes dovesti u problem europske projekte zbog kojih se i radi rebalans proračuna.

Nakon što rebalans proračuna nije prošao, SDSS-ov Borislav Šarić kazao je kako je ovo zadnja sjednica na kojoj će četiri vijećnika SDSS-a sudjelovati.

– Žalosno je da mi ne usvojimo rebalans proračuna. Napuštamo sjednicu. Za nas je normalno da HDZ, kao oporba glasa protiv, ali vi nezavisni ćete ovo morati objasniti građanima – kazao je Šarić.

Nakon SDSS-a, dvoranu su napustili i partneri ‘ćušpajz koalicije’ iz SDP-a.Petrina je utvrdio kvorum i nastavio s točkama dnevnog reda sve do trenutka kada su i HDZ-ovi vijećnici izišli iz dvorane i kada je Skupština ostala bez kvoruma za daljnji rad. Tada je sjednicu prekinuo i najavio skori nastavak.

Iz kategorije: Vijesti