Datum objave: 19. Listopad 2023

LIKOVNI NATJEČAJ: Dora Terzić i njezina učiteljica Helena Šarić osvojie nagradu i na natječaju u Velikom Taboru

Diana Ferić
Diana Ferić

Učenica 3. razreda OŠ Jurja Šižgorića Dora Terzića sa svojm učiteljicom Helenom Šarić dobila je prvu nagradu u kategoriji trećih i četvrtih razreda osnovnih škola na Likovnom natječajau Legenda o Veroniki Desinićkoj, ove godine pod motom Samo se srcem dobro vidi. Obje su bile na završnoj svečanosti u Velikom Taboru gdje im je ta nagrada uručena.

Sve okupljene na samom početku pozdravila je voditeljica Dvora Veliki Tabor Renata Dečman.

Voditeljica Likovnog natječaja Legenda o Veroniki Desinićkoj – samo se srcem dobro vidi bila je Nadica Jagarčec.

U godini kada obilježavamo 20. godišnjicu usvajanja Konvencije o zaštiti nematerijalne kulturne baštine kojom se Republika Hrvatska obvezala zaštititi i očuvati nematerijalnu kulturnu baštinu ovaj likovni natječaj dobiva još više na važnosti jer njime se legenda o Veroniki Desinićkoj prenosi i promovira među djecom diljem Republike Hrvatske.

Djeca su u svojim radovima s puno emocija izrazila svoj doživljaj ljubavi Veronike Desinićke i Fridrika Celjskog, nepravde koja je zadesila Veroniku, doživljaj Velikog Tabora i njegove bajkovite arhitekture”, kazala je.

Na Likovni natječaj pristiglo je 135 učeničkih radova iz 2 dječja vrtića, 20 osnovnih škola iz 8 hrvatskih županija i Grada Zagreba.

Dora Terzić je sa svojom mentorico osvojila ove godine na likovnom natječaju u Slavonskom Brodu.

Iz kategorije: Vijesti