Datum objave: 18. Listopad 2023

OBNOVA TIJATA / Šibensko - kninska županija poziva na uplatu donacija za obnovu "najvoljenijeg broda"

Diana Ferić
Diana Ferić

Podržite obnovu legendarnog broda „Tijat“ i svojom donacijom, pomognite mu da ponovno zaplovi, poručuju iz šibensko – kninske županijeske uprave koja je otvorila poseban račun za prikupljanje donacij, uvjerena da bez takvog zajedništva nema obnove tog, kako mu u javnosti tepaju, najvoljenijeg broda na svijetu.

Potaknuti interesom javnosti, posebice inicijativom „Tijat u srcu“, Šibensko-kninska županija je ovo ljeto s Jadrolinijom dogovorila kupnju legendarnog putničkog broda „Tijat“ i postala njegov novi vlasnik. U cilju nam je „Tijat“ obnoviti i prenamijeniti u plovni brod-muzej koji bi povezivao sve istaknute atrakcije u šibenskom arhipelagu, od Tvrđave sv. Nikole i Posjetiteljskog centra „Kanal sv. Ante“ do Centra koralja Zlarin i Memorijalnog centra „Faust Vrančić“ na Prviću, a u planu je u rutu najvoljenijeg broda uključiti i Tribunj i Skradin (NP „Krka“), stoji u njihovom priopćenju.

U tom pothvatu su nas podržali i pomoć obećali gradovi Šibenik, Vodice i Skradin te općine Tribunj i Tisno, kao i Lučka uprava Šibensko-kninske županije i Turistička zajednica Šibensko-kninske županije te im se, ovom prilikom, svima od srca zahvaljujemo.

No, svjesni kako jedino zajedničkim snagama možemo pomoći „Tijatu“ da ponovno zaplovi i nastavi svoj „životni put“ kao brod-muzej u šibenskom arhipelagu, gdje i pripada - pozivamo zainteresiranu javnost da svojim dobrovoljnim novčanim prilozima pomogne u obnovi broda „Tijat“.

U tu svrhu, Šibensko-kninska županija je otvorila poseban račun za uplatu vaših novčanih donacija i unaprijed zahvaljuje uplatiteljima.

PODACI ZA UPLATU DONACIJA ZA OBNOVU BRODA „TIJAT“:

Naziv primatelja: Šibensko-kninska županija

Adresa primatelja: Trg Pavla Šubića I. br. 2, 22000 Šibenik

IBAN primatelja: HR4323900011800015002

Model: 68

Poziv na broj primatelja: 7358 - OIB uplatitelja

Opis plaćanja: Donacija za Tijat

Iz kategorije: Vijesti