Datum objave: 18. Listopad 2023

IM MEMORIAM/ Šibenčani se dirljivim riječima opraštaju od sportske legende Mile Mrvića Mačka koji je jučer preminuo

Diana Ferić
Diana Ferić

Brojni Šibenčani se dirljivim riječima opraštaju  na društvenim mrežama od sportske legende Mile Mrvića Mačka koji je preminuo jučer, 17. listopada u 72. godini.  

On je sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća odigrao preko 560 utakmica u dresu Šibenika. Igrao je na poziciji lijevog krila, a ljubitelji nogometa u Šibeniku najviše će ga pamtiti po sjajnim driblinzima koje je  prelazio rečenicom koja je, bila stvaran ili ne, također ušla u legendu : „Bog stari, žurim”

 
 
Njegov prijatelj iz djetinjstva Pave Čala podsjetio je da je bio i uspješni veslač.
„Otiša je moj dragi prijatelj, susjed, školski kolega Mile Mrvić rečeni Mačak. Odrasli smo skupa u istoj ulici u Škopincu. Cilo djetinjstvo proveli skupa. Osnovnu školu isto. Život nas je odveja na različite strane ali uvik smo bili i ostali prijatelji. Mile nije samo igra nogomet. Bija je on i dobar veslač u skifu. Ne mogu virovati. Počivaj u miru prijatelju i laka ti zemlja”, napisao je Čala. 
Redovito je pratio HNL i svoj Šibenik, nikad bez optimizma..
- Ma, vjerujem da će moj Šibenik ostati u ligi! Zašto? Zato jer imamo tradiciju, imamo iskustvo u ovakvim situacijama. Svaka čast Gorici, ali Šibenik je povijest, ovdje su rođeni i stasali mnogi velikani od Nadoveze, Rore i drugih. Najbolji smo kad nam je najteže. Čak vjerujem i da ćemo uzeti Kup, ali realno Hajduk je favorit u finalu - kazao je nedavno Mrvić za Sportske novosti. 
Bio je i poznato ime i na šibenskoj glazbenoj sceni kao člana popularnog pjevačko-gitarističkog dua Vlađa i Mačak.
Mile Mrvić Mačak  bit će pokopan danas, u srijedu, u 15 sati na mjesnom groblju na otoku Krapnju, dok će ispraćaj s Kvanja biti pola sata prije, u 14. 30 sati.
Iz kategorije: Vijesti