Datum objave: 18. Listopad 2023

Biskup Tomislav krstio šesto dijete u obitelji Joška i Antonije Bačić: -Vaša djeca imaju milost rasti u brojnoj obitelji

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Biskup Tomislav Rogić krstio je šesto dijete obitelji Joška i Antonije Bačić u crkvi sv. Stjepana u Trolokvama u župi Primorski Dolac. Svetu misu slavili su zajedno župnik fra Mijo Šabić i biskup Rogić. U homiliji biskup Rogić čestitao je roditeljima najprije za otvorenost životu njihove obitelji, za pouzdanje u Boga s kojim su na svijet donijeli brojnu djecu:
-Vaša djeca imaju milost rasti u brojnoj obitelji, biti oni radnici na njivi Gospodnjoj koji će od malena biti uz Gospodara, osjećati njegovu naklonost, blizinu, pomoć i ljubav, rasti u velikodušnosti brinući jedni za druge i sve to primajući kroz vašu ljubav i vjeru. Obitelj je prva i nezamjenjiva škola čovječnosti. Najdublje utisnute poruke i vrijednosti one su što smo ih ponijeli iz obitelji. Zahvaljujemo svi dobrome i svemogućem Bogu što u našem narodu još ima takvih obitelji. Bez njih nema nam budućnosti. Molimo danas Gospodina da zaštiti obitelj i dostojanstvo čovjeka kako ga je On stvorio i daruje našem hrvatskom narodi brojnih obitelji. Kad bude djece u našim kućama onda će svega biti: radosti – zadovoljstva – prave ljubavi, ako djece ne bude sve se pomalo gasi i gubi smisao i svaku vrijednost.

Izvor i fotografija: Šibenska biskupija

Iz kategorije: Vijesti