Datum objave: 07. Listopad 2023

OPĆA BOLNICA ŠIBENIK / Novi ultrazvučni uređaj stigao na Odjel kardiologije vrijedan oko 77 000 eura

Diana Ferić
Diana Ferić

Odjel kardiologije s koronarnom jedinicom Opće bolnice Šibensko-kninske županije odnedavno je opremljen novim ultrazvučnim uređajem za snimanje pretraga kod kardioloških pacijenata.

- Oprema će služiti u svakodnevnom odjelnom radu za preglede pacijenata s patologijom srca, ali i za potrebe ostalih pacijenata u službi interne medicine. Nabavkom novog ultrazvučnog uređaja našim specijalistima kardiologije, ali i ostalim specijalistima interne medicine omogućeno je raditi ultrazvučnu dijagnostiku odjelnim pacijentima što će uz iznimnu kvalitetu slike te ostale vrhunske performanse novog ultrazvučnog uređaja pružiti rezultate koji su potrebni za najbolju zdravstvenu skrb pacijenata - priopćeno je iz Opće bolnice Šibensko-kninske županije.

Novi ultrazvučni uređaj u vrijednosti 77.725,00 € s PDV-om kupljen je većim dijelom iz decentraliziranih sredstava županije Šibensko - kninske (55.377,38 €), a ostatak iznosa je financiran iz vlastitih sredstava bolnice.

- Ovo je samo prvi dio obnovljene opreme odjela kardiologije s koronarnom jedinicom koju će u narednim danima nadopuniti i novi monitori vitalnih funkcija, uređaji za telemetrijsko praćenje EKG-a s jedinicom za centralno nadziranje pacijenata te novi uređaj za ergometriju. Ovo ulaganje u medicinsku opremu Odjela kardiologije s koronarnom jedinicom, ukupne vrijednosti 156.201,44 € s PDV-om, osigurava našim pacijentima kvalitetniju i suvremeniju zdravstvenu skrb, a našim medicinskim djelatnicima uvođenje novih medicinskih postupaka u Općoj bolnici Šibensko – kninske županije - poručuju iz šibenske bolnice.

Iz kategorije: Vijesti