Datum objave: 05. Listopad 2023

POTPISAN UGOVOR / Započinju završni radovi na obnovi Gradske vijećnice u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Ugovor o četvrtoj fazi uređenja Gradske vijećnice potpisali su danas gradonačelnik Željko Burić i Nenad Cvijetić, direktor tvrtke CON-FORMO d.o.o. koja je postupkom javne nabave izabrana za izvođača radova. Posrijedi su završni radovi na obnovi ovog povijesnog šibenskog kulturnog dobra vrijedni 208.531,25 eura s uključenim PDV-om.

Ovo je jedan od manjih, ali meni posebno dragih projekata jer označava kraj fazne rekonstrukcije Gradske vijećnice. Ovaj objekt je sinonim grada Šibenika, nalazi se pored katedrale sv. Jakova, zaštićenog UNESCO-ova spomenika, i kada govorimo njezinom korištenju u budućnosti Gradska vijećnica zaslužuje posebnu pažnju i zaštitu“, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Burić.

Radovi završene faze uređenja Gradske vijećnice trajat će četiri mjeseca te će se fino brusiti i čistiti postojeće kameno opločenje, kamene ploče stubišta i kamene ploče obloga zida unutar objekta. Postavit će se multimedija, bežična mreža, UPS i druga informacijsko-komunikacijska oprema te će biti postavljen modularni stepenasti podest za auditorijum, stolice i radni stolovi za isti, govornica sa podestom i zavjese za cijelu površinu staklene stijene.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta podsjetio je kako su do sada na objektu izvedeni brojni radovi, a sve u suradnji s Konzervatorskim odjelom u Šibeniku i u skladu s njihovim smjernicama.

Fazni radovi duže traju i kompliciranija je procedura, no zato osvajamo veće sufinanciranje, odnosno manje opterećujemo gradski proračun i stoga možemo raditi više projekata istovremeno. Kao dobar primjer faznih radova možemo uzeti Kuću umjetnosti Arsen gdje smo dobili vrhunski uređeni prostor uz preko pet milijuna kuna bespovratnih sredstava. Dobar primjer će biti i Gradska vijećnica gdje smo do sad ostvarili bespovratno sufinanciranje u iznosu 45%, tj. doslovno smo na svaki euro iz gradskog proračuna pronašli po euro iz drugih, vanjskih, izvora financiranja“, kazao je Mileta.

Predstavnik izabranog izvođača radova Nenad Cvijetić zahvalio se na ukazanom povjerenju te je istaknuo kako je ovo treći projekt koji njegova tvrtka radi u Šibeniku budući da su opremali Kuću umjetnosti Arsen i Veteranski centar.

Podsjetimo kako su na objektu Gradske vijećnice do sada izvedeni sljedeći radovi:

Sanirano je krovište te zidovi koji su bili oštećeni vlagom. Cijelo krovište je toplinski izolirano kamenom vunom. U potpunosti je zamijenjena oprema za grijanje i hlađenje, uz ugradnju sustava za ventilaciju. Zamijenjen je dio elektroinstalacija na prvom katu i ugrađen sustav vatrodojave, sigurnosna rasvjeta i zaštita od udara groma. Garderoba, sanitarni čvor i pomoćna prostorija na katu je obnovljena i stavljena u funkciju. Stolarskim radovima je zamijenjena cijela višedijelna stakleno-drvene stijene duž prvog kata, a ukupne površine 125 m2. U trećoj fazi se otucala žbuka, skidao i postavljao parket, obrađivale špale, skidali tapeti, krpao, sanirao, gletao i bojao zid, sanirao i bojao drveni kazetirani strop, izrađivala nova vanjska drvena vrata, te unutarnja jednokrilna i dvokrilna vrata, izrađivale unutarnje ostakljene stijene, te se završio širok spektar elektro-instalaterskih radova.

Iz kategorije: Vijesti