Datum objave: 05. Listopad 2023

Šibenski gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima obišao sportsku dvoranu Osnovne škole Meterize u kojoj su završeni radovi obnove podne obloge

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenski gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima obišao je sportsku dvoranu Osnovne škole Meterize u kojoj su završeni radovi obnove podne obloge, odnosno postavljanja novog parketa. Radovi su vrijedni 170 tisuća eura, od kojih je Grad Šibenik od Ministarstva turizma i sporta povukao 107 tisuća eura, a nakon provedenog javnog natječaja, izvela ih je tvrtka Multi-sport d.o.o. iz Cerovja.
Ova dvorana nije građena samo za potrebe osnovne škole, već i kao nadopuna sportske dvorane na Baldekinu. Nažalost, do ovog trenutka praktički nije bila upotrebljiva u punom obimu jer je imala neadekvatnu i tvrdu podlogu, koja je s vremenom dobila na čvrstoći. Obećali smo da ćemo staviti novu podlogu koja odgovara standardima bavljenja dvoranskim sportovima te smo to i izvršili i omogućili funkcionalnost dvorane u sva tri dijela. Riješili smo i dodatne probleme, odnosno curenje krova te sustav klimatizacije - kazao je gradonačelnik Burić prilikom obilaska dvorane na Meterizama.
Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta dodao je da je najznačajniji dio projekta postavljanje vrhunskog parketa, ali i kako je dvorana bila nefunkcionalna zbog curenja vode i loše ventilacije.
-Imali smo i problem s trodijelnim konceptom dvorane. Naime, kada bi se spustile pregrade, nisu se mogle izvlačiti tribine pa smo i taj problem ispravili. Projekt smo velikim dijelom financirali vanjskim sredstvima, to jest uvijek nam je namjera za jedan euro internih sredstava dobiti euro vanjskih sredstava. Također, obnova ove dvorane je dio Strategije sporta i sportske infrastrukture Grada Šibenika - rekao je Mileta.
Margit Vrbičić, ravnateljica OŠ Meterize, izrazila je zadovoljstvo novim ulaganjem u školu.
-Dvorana je dobila i nova sidrišta za gimnastiku, što u gradu Šibeniku uopće nije postojalo, tako da možemo održavati natjecanja višeg ranga. Na nama je da dvoranu i parket čuvamo kako bi nam dvorana što duže poslužila - poručila je ravnateljica Vrbičić.
Nakon obilaska dvorane, učenicima prvih razreda uručena je slikovnica „Mudrica“ koju povodom početka školske godine svim prvašićima u Republici Hrvatskoj daruje Središnji državni ured za demografiju i mlade. Slikovnica je sadržajno i slikovno namijenjena djeci od šest do devet godina starosti te podržava djecu u suočavanju sa svojim strahovima i osnažuje ih da zakorače hrabro u školski svijet.

Grad Šibenik - Sponzorirani tekst

Iz kategorije: Vijesti