Datum objave: 03. Listopad 2023

TIJAT SE SUTRA VRAĆA KUĆI / Priprema se svečani doček na rivi uz Šibensku narodnu glazbu

Diana Ferić
Diana Ferić

Najvoljeniji brod na svijetu, Tijat, koji je služio otočanima na šibenskom području više od 70 godina, a nakon umirovljenja ovog ljeta ga Jadrolinija poslala u rasprem na Cres vraća se sutra kući. Šibensko kninska županija kupila ga je od Jadrlinije za 35 000 eura. Sutra u 18 sati stiže u Šibenik i ostaje vezan šibensku rivu do odlaska na remont. Nakon toga bi treba prevoziti posjetitelje na šibenske otoke I u Skradin Priprema se svečani doček uz Šibensku narodnu glazbu.

 “Dragi Tijatovci,kao što znate Tijat se vraća. Zbog tehničkih razloga neće pristati u Zadar ali,to nije konačna odluka i još ću o tome obavijestiti. Tijat u srijedu, 4.listopada 2023. diže konope u Cresu i putuje za Šibenik. To ne znači da neće obići svoje stare luke u povratku. U Šibeniku ga očekujemo oko 18:00 sati i bit će kratak prigodan program dobrodošlice, o čemu ćemo također naknadno obavijestiti- izvijestio je Saša Jurat na fejsbuku. Taj pomorski časnik iz šibenske Lučke kaptanije moderator je grupe Tijat u srcu, čijim se zalaganjem  ‘najvoljeniji brod‘ vratio u Šibenik koji će mu biti nova matična luka. 

 “Bilo bi lijepo da dođemo u što većem broju i dočekamo brod koji nam toliko znači. Detalja će biti još u našoj grupi...vez je ispred autobusnog kolodvora, napisao je Jurat koji je Tijat odvezao na Cres uz uvjet da se uskro vrati kući.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: