Datum objave: 02. Listopad 2023

SVJETSKI DAN ŽIVOTINJA / Šibenske šape i šibenski klub Azimut, uz podršku Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ pripremaju posebno događanje

Diana Ferić
Diana Ferić

Ljubitelji životinja okupit će se 7. listopada 2023. od 11 do 14 sati na travnjaku ispred kluba Azimut. Bit će to prilika za građane da sudjeluju u raznim aktivnostima u kojima će saznati više o zaštiti životinja i prirode.

Šibenske šape i Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ nedavno su sklopile ugovor kojim se JU „NP Krka“ obvezala da će dodijeliti godišnje članstvo u Klubu prijatelja Krke osobi koja udomi psa iz Udruge.

Poseban gost tom prigodom bit će Marko Aleksić, trener i vodič službenog psa jedinice interventne policije, voditelj podružnice Ghetto Dog škole. Aleksić će od 11 do 14 sati održati predavanje o treniranju pasa, na kojemu će demonstrirati njihov trening.

Djelatnice JU „NP Krka“ vodit će radionicu izrade slastica za pse. Sastojci slastica uključuju zobene pahuljice, nasjeckani sir i slaninu, a u njihovoj izradi moći će sudjelovati i djeca. Sudionici druženja naučit će i kako od odbačenih materijala poput starih uniformi i džinsa napraviti modne dodatke za pse i oslikati ih.

Na štafelaju će biti izložene fotografije pasa koji čekaju da ih netko udomi, a informacije o radu organizacija i prilikama za podršku posjetitelji će dobiti na štandovima postavljenim za tu prigodu. Možda će upravo to motivirati nekog od posjetitelja da udomi psa i time zasluži godinu dana besplatnog posjećivanja NP „Krka“, u koji, naravno, može povesti i svog novog ljubimca.

Svjetski dan životinja obilježavamo zato da bismo naglasili važnost zaštite životinjskih vrsta i njihovih staništa. Brojne vrste najviše ugrožava čovjek, stoga želimo podići svijest o tom problemu i potaknuti ljude da se aktivno uključe u borbu za dobrobit svih živih bića.

Pridružite nam se u subotu, 7. listopada na travnjaku ispred Azimuta kako bismo zajedno obilježili Svjetski dan životinja i radili na boljoj budućnosti za naš planet i njegove stanovnike.

Iz kategorije: Vijesti