Datum objave: 27. Rujan 2023

UZ DAN GRADA ŠIBENIKA / Položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule branitelje

Diana Ferić
Diana Ferić

U povodu obilježavanja Dana grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila, zaštitnika grada i Šibenske biskupije danas su kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Kvanj položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule branitelje u Domovinskom ratu i sve naše sugrađane koji su kroz povijest Šibenika dali doprinos za svoj grad.

Cvijeće i svijeću položio je gradonačelnik Željko Burić sa zamjenikom Danijelom Miletom te predsjednikom Gradskog vijeća Grada Šibenike, Draganom Zlatovićem. Vijence je potom položilo izaslanstvo Šibensko-kninske županije predvođeno zamjenicom župana Iris Ukić Kotarac, predstavnici braniteljskih udruga te političkih stranaka.

Molitvu odrješenja predvodio je fra Ante Udovičić.

U poslijepodnevnim satima na tvrđavi Barone održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća grada Šibenika na kojoj će, u nazočnosti brojnih uzvanika, biti dodijeljene nagrade zaslužnim pojedincima i udrugama.

Blagdan sv. Mihovila obilježava se u petak, 29. rujna svečanom procesijom šibenskim ulicama. Misno slavlje na Trgu Republike Hrvatske predvodit će mons. Đuro Hranić, nadbiskup đakovačko-osječki.

Iz kategorije: Vijesti