Datum objave: 27. Rujan 2023

RADOVI NA "TRI TRAKE" / Stanovnici Vidika dobivaju 69 parkirališnih mjesta i uvodi se red u prometu

Diana Ferić
Diana Ferić

Do kraja listopada stanovnici gradske četvrti Vidici imat će na raspolaganju novih 69 parkirališnih mjesta, koliko će ih biti uređeno na dijelu trase stare magistrale, tzv. „tri trake“. Radovi su u tijeku, a konačni cilj je dovođenje u red prometa u mirovanju u tom dijelu grada i micanje automobila s mjesta neprikladnih za parkiranje.

Na dionici nekadašnje magistrale duljine 200 metara uređuje se pristup, odnosno ulaz i izlaz za automobile, te pješački prilaz putem stepenica za stanare. Gradi se potporni zid i instalacije za rasvjetu, odnosno rasvjetne stupove, te će se u konačnici ocrtati horizontalna signalizacija. Iako projekt nije ni financijski ni izvedbeno prezahtjevan, oduljila se faza pripreme zbog imovinsko-pravne problematike, odnosno otkupa dijela zemljišta nužnog za izlaz s budućeg parkirališta“, kazao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

Ugovorena vrijednost radova je 75.021,60 eura bez PDV, a izvodi ih šibenska firma Inovator d.o.o.

U Šibeniku, uostalom kao i u drugim gradovima, kronično nedostaje parkirnih površina i upravo rješavanje problematike prometa u mirovanju umanjuje gužve na prometnicama. Vidici su jedna od najgušće naseljenih gradskih četvrti i u doba kad su se gradili tadašnjim projektantima vjerojatno na kraj pameti nije bila pomisao da će jedan stan trebati dva parkirna mjesta. Vjerujemo da će ovaj zahvat itekako olakšati svakodnevno funkcioniranje stanovnicima Vidika te, ukoliko se potvrde naša očekivanja, možemo razmišljati i o uređenju dodatnih površina na istoj lokaciji za ovu namjenu“, poručio je Mileta.

Iz kategorije: Vijesti