Datum objave: 25. Rujan 2023

8. CRO RACE / Prva etapa vozi se sutra od Primoštena do Sinja, donosimo kako će prometovati ostala vozila na svim rutama

Diana Ferić
Diana Ferić

Osmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race, kreće sutra iz Primoštena, a prva etapa vozi se do Sinja. Ta će se utrka održati od 26. rujna do 1. listopada na trasi dugoj gotovo tisuću kilometara diljem Republike Hrvatske.Promet za ostala vozila u smjeru voženja utrke, neće se zatvarati cijelo vrijeme održavanja utrke na pojedinoj dionici, već samo neposredno uoči nailaska i za vrijeme prolaska natjecatelja, priopćila je Pu šibensko – kninska.

CRO Race održavati će se u šest etapa, a novost je ove godine da CRO Race dolazi i na dva hrvatska otoka – Krk i Pag. Kraj posljednje etape i proglašenje ukupnog pobjednika bit će ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.
Raspored utrke, koja će se voziti hrvatskim cestama u navedenom razdoblju je slijedeći:

  • 1. etapa: 26.9.2023. Primošten – Sinj 

  • 2. etapa: 27.9.2023. Biograd na Moru – Novalja 

  • 3. etapa: 28.9.2023. Otočac – Opatija 

  • 4. etapa: 29.9.2023. Krk-Labin 

  • 5. etapa: 30.9.2023. Crikvenica – Ozalj 

  • 6. etapa: 1.10.2023. Samobor – Zagreb 

Savjeti građanima
Promet za ostala vozila u smjeru voženja utrke, neće se zatvarati cijelo vrijeme održavanja utrke na pojedinoj dionici, već samo neposredno uoči nailaska i za vrijeme prolaska natjecatelja. Na kolnicima na kojima se prometuje dvosmjerno promet iz suprotnog smjera zatvarat će se do 30 minuta prije nailaska natjecatelja, stoga se mole vozači koji se zateknu na takvim dionicama da svoja vozila zaustave uz desni rub kolnika (ukoliko je to moguće i izvan kolnika) te pričekaju prolazak zaštitnice utrke.

Uz navedeno, svi sudionici u prometu koji se zateknu na navedenim dionicama utrke dužni su se pridržavati naredbi policijskih službenika na terenu.

Detaljne informacije o etepama biciklističke utrke CRO Race 2023. 

CRO-Race-2023-trasa-na-području-PU-šibensko-kninske-obavijesti

Detalji vezani uz samu utrku CRO Race 2023. 

Iz kategorije: Vijesti