Datum objave: 22. Rujan 2023

DROGA & ALKOHOL / Nova hrvatska praksa – uvodi se testiranje zaposlenika županije na alkohol, droge i druga sredstva ovisnosti?

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Novu hrvatsku praksu - testiranje zaposlenika županije na alkohol, droge i druga sredstva ovisnosti prva uvodi Požeško-slavonska županija. Zaposlenici županije neće moći doći na posao i bit će stegovno kažnjeni ako su pod utjecajem droga, alkohola i drugih sredstava, a tolerancija na alkohol je 0,00.
Požeški
Pravilnik određuje zabranu rada i dolaska na posao pod utjecajem alkohola, droga i drugih sredstava ovisnosti, kao i postupak provjere kojim se utvrđuje je li službenik ili namještenik tijekom radnog vremena pod utjecajem alkohola ili drugih sredstava ovisnosti. Određene su mjere i sankcije prema radnicima i drugim osobama koje su na radu, odnosno u prostoru pod nadzorom zatečene pod utjecajem alkohola, droga ili drugih sredstava ovisnosti, zatim odgovornost i ovlasti župana, pročelnika, kao i ovlaštenika župana za provedbu mjera zabrane zloupotrebe alkoholnih pića i drugih sredstava ovisnosti.
Najstroža kazna za dolazak na posao pijan ili drogiran je otkaz.

Iz kategorije: Vijesti