Datum objave: 20. Rujan 2023

PROSVJED U ZAGREBU /Zbog neobnovljenih  hotela Marina lučica i Raduča i zatvaranja jedinog hotela Zora Primoštenci sutra prosvjeduju na Markovom trgu

Diana Ferić
Diana Ferić

Općina Primošten i primoštenski načelnik Stipe Petrina organiziraju sutra, 21. rujna veliki prosvjed Primoštenaca u Zagrebu jer su svi njihovi pokušaji da državnim institucijama ukažu na normalan i proceduralan način na štetu koja je nanesena i dalje se nanosi cijeloj lokalnoj zajednici jer mađarski investitori nisu obnovili hotele Marina lučica i Raduča. Okupljanje je ispred Državnog odvjetništva Republike Hrvatske u Gajevoj ulici odakle će prosvjedna povorka krenuti prema zgradama Vlade RH i Hrvatskog sabora ispred kojih će isto prosvjedovati. Prosvjed će biti poput sahrane jer njime žele simbolično na počinak ispratiti pravnu državu uz sve počasti.

Pasivna državna vlast nije zaslužila ništa drugo nego da joj se pokuca na prozor, kažu.

Ovim prosvjedom u centru Zagreba,ističu, žele pokazati kako brinu o svojoj imovine i zaštiti djedovine, te upozoriti da na obnovu primoštenskih hotela čekaju 21 godinu iako je prema ugovoru s Hrvatskim fondom za privatizaciju sve trebalo biti obnovljeno u roku od tri godine, a imovina se nije smjela prodavati. Ogromnu imovinu te hotelske kuće (tri hotela s skoro 2000 postelja, marinu Kremik, autokamp, brojne nekretnine u Primoštenu..) mađarski vlasnici kupili su za svega 1,6 milijuna kuna. Hoteli Raduča i Marina Lučica još jezive ruševine, a ovo ljeto jedini hotel koji bio u funkciji Zora radio s manje od pola kapaciteta. Sve je to rezultiralo negativnom turističkom statiskom, naime, u prvih osam mjeseci ove godine Primošten je imao 5 posto manje noćenja u odnosu na 2022. godinu. Loša statistika odrazila se i na turističke rezultate Šibensko-kninske županije koja je od svih dalmatinskih županija jedina bila u minusu.

-Želimo ukazati kako perjanica turizma zbog nebrige vlasti strpi hoće li iduće godine imati ijedan hotelski ležaj, a zbog iste te vlasti umjesto renomirane hotelske destinacije bit će mo tek puki spomenik kriminalnoj privatizaciji.-piše u pozivu.

Iz kategorije: Vijesti