Datum objave: 19. Rujan 2023

BIRAJTE POBJEDNIKA / Projekt INNOVAMARE u kojem je sudjelovala Šibensko - kninska županija natječe se za najbolji županijiski EU projekt

Diana Ferić
Diana Ferić

Čak 39 projekata ušlo je ove godine u finale izbora za najbolji županijski projekt EU koji četvrtu godinu zaredom zajednički provode Hanza Media, Hrvatska zajednica županija, portal župan.hr i Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Među njima je i projekt „INNOVAMARE” u kojem je partner Šibensko – kninska županija ,a završen je lani.

Projekt INNOVAMARE trebao je zajednički razviti i uspostaviti model inovacijskog ekosustava na području podvodne robotike i senzorike za potrebe kontrole i nadzora s misijom orijentiranom na održivost Jadranskog mora.

Glavna svrha projekta INNOVAMARE, čija je misao vodilja - Zaronite u dubinu mogućnosti - je podizanje prekogranične suradnje između znanosti i privatnog sektora na višu razinu i olakšavanje uključivanja MSP-a u međunarodne mreže za istraživanje kao način dodavanja vrijednosti MSP-u u području internacionalizacije i transfera tehnologije imajući u vidu doprinose svih dionika uključenih u projekt. U njega su bili uključeni brojni dionici, uz ostalo četiri sveučilišta iz Hrvatske i Italije te pomorske institucije i institututi te institucije koje podupiru razvoj poduzetništva.

Stručni žiri izabrat će pobjednike u četiri kategorije. To su doprinos znanosti i inovacijama, doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, doprinos prekograničnoj suradnji te doprinos poduzetništvu, a svojeg pobjednika mogu odabrati i čitatelji koji će sudjelovati u glasanju na portalu jutarnji.hr.

Iz kategorije: Vijesti