Datum objave: 16. Rujan 2023

ZLATA VRIJEDNI / OPG 4M obitelji Mehić osvojio drugo mjesto u izboru "Zlata vrijedni"

Diana Ferić
Diana Ferić

Drugo mjesto u ovogodišnjem jubilarnom 10. izboru najboljih OPG -ova pod nazivom „Zlata vrijedni” pripalo je OPG-u Ranch4meu vlasništv u Antonija Mehića iz zaleđa Vodica koji se bavi uzgojem krava, ovaca i kokoši te proizvodnjom kravljih sireva, jogurta i vrhnja. Da je obitelj Mehić osvojila 2700 eura obznanio je Danijel Vidiš, član uprave Spar Hrvatska, generalnog pokrovitelja izbora. Nagradu su preuzeli Antonijevi roditelji Ivana Šimac Mehić i Slaven Mehić.

Najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u Hrvatskoj je ono Tatjane Lovrić Jovanović iz Komletinaca u Vukovarsko-srijemskoj županiji, objavila je na noćašnjoj u Zagrebu održanoj svečanoj završnici izbora za najbolji OPG – Zlata vrijedan ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručivši proizvođačima raznih vrsta kozjih sireva ček na 4000 eura.

U jubilarnoj desetoj godini održavanja izbora za najbolji OPG uveli smo i novu kategoriju - mliječni Oskar – za kojeg se natjecalo troje proizvođača mlijeka. Oskara je osvojio OPG Latkiz Otočca kojemu je nagradu u iznosu od 2000 eura uručio Zdravko Tušek, državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede. Birati su mogli i čitatelji Večernjaka, glasanjem za svoje favorite između ukupno 27 nominiranih, u tri kategorije. Ček na 700 eura pobjedniku u toj kategoriji, OPG-u Anton Škunca iz Novalje, uručio je glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić. Svi su dobitnici osvojili i godišnju pretplatu na e - novine Večernjeg lista te poklon paket tvrtke Plantella.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3