Datum objave: 14. Rujan 2023

VRTIĆKO PITANJE / Cijena boravka djece u privatnim i gradskim vrtićima za gradonačelnika Burića je završena priča

Diana Ferić
Diana Ferić
Rasprava o novonastaloj situaciji u privatnim i vjerskim te gradskim vrtićima i izjednačavanju naknade koju za boravak djece u njima plaćaju roditelji povela s ei na aktualnom satu jutrošnje sjednice Gradskog vijeća Grada Šibenika, a obznanjeno je kako gradska vlast ima u planu u doglednoj budućnosti otvoriti tri nova i dograditi sva vrtića kako bi sva djeca mogla biti smještena u vrtićima u gradskom vlasništvu,a privatno vrtići bi ostali na tržištu.
Tu je temu inicirao svojim pitanjem vijećnik SDP -a Tonći Restović.
 
„Napravili ste kaos u naplati boravka djece u vrtićima. Nije vam uspio plan da roditelji plaćaju isto za djecu u gradskim i privatnim vrtićima nego samo ste uspjeli samo to da roditeljima djece koja pohađaju gradske vrtiće mjesečna naknada poraste za 50 posto, a za privatne vrtiće se plaća više od onoga što je odredio Grad”, kazao je. 
„ Grad Šibenik je jedini uspio izjednačiti cijenu za boravak djeteta u gradskim i privatnim vrtićima i svesti ih  90 eura i to za redovni 10 – satni program. Nakon što su potpisani ugovori  s osnivačima vjerskim i privatnih vrtića koji su na to pristali za Grad Šibenik je ta priča završena  Vi govorite o obogaćenim, dodatnim programima koji se moraju realizirati izvan  redovnog programa i koji stoji više od 90 eura. Plan grada je gradnja vrtića  na Brodarici, velikog vrtića na Mažuricama, vrtića na Batiželama te dogradnjom vrtića na Šubićevcu i na Jamnjaku omogućiti da se sva djeca mogu upisati u gradske, javne vrtiće. Privatni vrtići će biti na slobodnom tržištu i konkurirat će svojom kvalitetom, ali mogu reći da je i ovog trenutka usluga u javnim, gradskim vrtićima na visokoj razini i roditelji su zadovoljni”, istaknuo je Burić.

Kako smo doznali novi vrtići gradili bi se na Mažuricama i na Batiželama na gradskom zemljištu, a na Brodarici bi se iskoristio prostor bivše vojarne na Gominjaku. 

Iz kategorije: Vijesti