Datum objave: 13. Rujan 2023

SURADNJA JU NP KRKA I ŠIBENSKI ŠAPA/ Udomite psa i dobivate besplatno članstvo u Klubu prijatelja NP Krka

Diana Ferić
Diana Ferić

Javna ustanova „Nacionalni Park Krka“ i udruga Šibenske šape sklopile su ugovor o suradnji cilj kojeg je zaštita životinja, što je značajan korak u promicanju brige o životinjama i poticanju udomljivanja pasa iz Udruge.

Nacionalni park „Krka“, u skladu s tim ugovorom, omogućit će besplatno članstvo u Klubu prijatelja Krke svakoj osobi koja udomi psa preko udruge Šibenske šape. Time želimo potaknuti udomljivanje pasa iz Udruge uz istovremeno pružanje brojnih pogodnosti članovima Kluba prijatelja Krke. Uz iskaznicu Kluba prijatelja Krke njegovi članovi mogu besplatno ulaziti u NP „Krka“ u razdoblju od godinu dana, s tim da na ulazu u Park uz tu iskaznicu trebaju predočiti i osobnu iskaznicu ili drugu odgovarajuću ispravu.

 

Nacionalni park 'Krka' uvijek je bio posvećen očuvanju prirodnih vrijednosti i raznolikosti našeg okoliša, a ova suradnja označava korak dalje u našem nastojanju da se brinemo i za životinje koje dijele naš prostor. Pozivamo građane da podrže ovu inicijativu jer vjerujemo da zajedno možemo učiniti mnogo više za zaštitu i dobrobit životinja“, izjavila je Nella Slavica, ravnateljica JU „NP Krka“.

Ugovorne strane obvezale su se i da će promicati suradnju kroz različite kanale obavještavanja javnosti i organizirati događanja koja će doprinijeti podizanju svijesti o zaštiti životinja.

Jedno od takvih događanja planirano je za 4. listopada 2023., na Dan zaštite životinja, kada će JU „NP Krka“ i udruga Šibenske šape zajedno organizirati poseban program kako bi se obratila pažnja na važnost brige o životinjama.

Suradnja NP „Krka“ i Šibenskih šapa konkretan je korak prema ostvarivanju zajedničkog cilja: zaštite i brige za životinje u našem okolišu. Stoga obje, i JU „NP Krka“ i udruga Šibenske šape, pozivaju građane da podrže njihovu inicijativu i pridruže im se u promicanju ljubavi prema životinjama i brige o njihovoj dobrobiti.

Iz kategorije: Vijesti