Datum objave: 12. Rujan 2023

PRIMOŠTENCI IDU U ZAGREB / Petrina pozvao mještane na mirni prosvjed u Zagrebu zbog ponašanja mađarskih vlasnika primoštenskih hotela

Diana Ferić
Diana Ferić

Primoištenci na čelu s načeknikom te općine  Stipom Petrinom ne žele mirno promatrati da mađarski investitori svojim nečinjenjem  štete primoštenskom turizmu pa organiziraju prosvjed u obliku sprovoda u Zagrebu. Povod prosvjedu je "upozorenje i ukazivanje svim razinama pasivne državne vlasti na odnos mađarskih okupatora hotelskog kompleksa "Raduča" te Marine Kremik, autokampa i Marine lučice prema lokalnojh zajednici i na neizvršavanje preuzetih obveza", kako stoji službenom pozivu koji je objavio Stipe Patrina na stranicama Općine. 

"Svi naši pokušaji i borbe da na jedan razuman, proceduralan i u konačnici normalan način ukažemo držlavnim institucijama na štetu kojaje nastala i dalje nastaje cijeloj zajednici, nisu urodili plodom, stoga takva neobazriva, neodgovorna i pasivna državna vlast ne zaslužuje ništa drugo negoIi da joj pokucamo na prozor  i svojom prisutnošću pokažemo kako brinemo o svojoj imovini i kako ćemo učiniti sve da bi zaštitili našu djedovinu, kao i da ukažemo kako smo od perjanice turizma zbog njihovih neulaganja i nebrige došli u situaciju da strepimo  hoćemo Iiostati bez ijednog hotelskog kreveta u sezoni, ida ćemo sa ovakvim daljnjim  neodgovornim   postupanjem   ubrzo  postati   isključivo  spomenik   kriminalne privatizacije", stoji u pozivu.

Prosvjed će biti održan "u formi sahrane", u pratnji puhačkog orkestra, čime će se, kako se tvrdi, na simboličan način ukazati na trulost i praktičnu smrt birokratskih struktura vlasti.

Mimobod će biti održan 21. rujna 2023. godine, s početkom u 12 sati ispred zgrade Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, a u 13 sati ispred Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske.

Iz kategorije: Vijesti