Datum objave: 06. Rujan 2023

KANONSKI MANDATI / Dodijeljeno 15 kanonskih mandata vjeroučiteljima i odgojiteljicama u vjeri Šibenske biskupije

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prigodom početka nove školske i vjeronaučne godine u katedrali svetog Jakova upriličeno je misno slavlje sa podjelom kanonskih mandata vjeroučiteljima i odgojiteljicama u vjeri Šibenske biskupije. Šibenski biskup Tomislav Rogić podijelio je petnaest mandata. Pet mandata su dobile odgojiteljice u vjeri, a deset vjeroučitelji.
-Uzeti križ na se i ići Kristovim stopama praštanja, darivanja, pomaganja, žrtve i odricanja, a sve to za ljubav Boga i brata čovjeka. To je Isusov plan. To je Isusov put i križ kojim nam je ići i kojeg nam je nositi ako doista želimo biti njegovi sljedbenici, ako doista želimo živjeti blagoslov i jednom zauvijek vječnu sreću. - poručio je u homiliji biskup Rogić vjeroučiteljima te naglasio kako vjeroučitelji  svakodnevno gube dio sebe darujući se drugima u naporima svoga poslanja:
-Da bi nešto vrijedno zaživjelo nužno je potrebno da se za to netko žrtvuje bez suzdržavanja. Ono za što se ne umire odumire. Samo darujući svoj život po prihvaćanju životnog križa možemo uspjeti i dospjeti u vječno blaženstvo.  Ili kao što naš narod kaže: iz ove kože nikuda. Upravo to. Prihvatiti sve ono što me zadesi, snađe i ići dalje s povjerenjem u Boga. To znači nositi svoj križ i umirati za druge služenjem i odricanjem da bi zadobili ono nepropadljivo, - kazao je biskup Rogić.

Izvor i foto: Šibenska biskupija

Iz kategorije: Vijesti