Datum objave: 04. Rujan 2023

BURIĆ KOD UČENIKA OŠ BRODARICA / Zaželio uspješan i bezbrižan početak nove školske godine gradonačelnik je zaželio svim šibenskim školarcima, njihovim roditeljima, nastavnicima te školskim djelatnicima

Diana Ferić
Diana Ferić

 

U povodu početka nove školske godine 2023./2024. gradonačelnik Željko Burić i zamjenik Danijel Mileta sa suradnicima posjetili su danas Osnovnu školu Brodarica. U školi koja ove godine obilježava 25 godina rada i djelovanja u odgojno-obrazovnom sustavu upriličen je svečani doček za 33 učenika prvih razreda i njihove roditelje, a okupljene je u holu škole pozdravila ravnateljica Maja Morić Kulušić.

Draga djeco, želim vam mnogo uspjeha na početku novog životnog razdoblja, da s lakoćom svladavate svoje obveze, upijate nova znanja i stvarate lijepa prijateljstva. Krenite hrabro u školske klupe “, poručio je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Uspješan i bezbrižan početak nove školske godine gradonačelnik je zaželio svim šibenskim školarcima, njihovim roditeljima, nastavnicima te školskim djelatnicima.

Prilikom posjeta OŠ Brodarica gradonačelnik je obišao i tzv. Digitalnu učionicu budućnosti (mobilnu učionicu osmišljenu za razvoj STEM vještina) te ROC OŠ Brodarica (Regionalni obrazovni centar), namijenjen prvenstveno obrazovnim aktivnostima, ali i drugim inovativnim događanjima u školi i široj zajednici.

OŠ Brodarica je prepoznata u širem obrazovnom kontekstu kao inovativna i suvremena škola u kojoj primjere dobre prakse dijelimo i na međunarodnoj razini kroz provedbu različitih ERASMUS+ aktivnosti. Od ove školske i nastavne godine naša škola je opremljena s IKT infrastrukturom i opremom koja prati najnovije obrazovne trendove i metode poučavanja, kao i multifunkcionalnim namještajem koji svojom modularnošću omogućava brzu izmjenu postava učionice, ovisno o načinu izvedbe edukacije“, istaknula je ravnateljica Morić Kulušić.

Ove je godine u prve razrede osnovnih škola kojima je osnivač Grad Šibenik upisano 397 prvašića, što je sedam više nego lani. Šibenske osnovne škole ove školske godine ukupno će pohađati 3244 učenika.

Iz kategorije: Vijesti