Datum objave: 03. Rujan 2023

LIGHT IS LIFE / Večeras u Šibeniku još jedan svjetlosni spektakl i koncert 4 tenora

Diana Ferić
Diana Ferić

Večeras će se održati manifestacija „Light is Life” koja je bila najavljena za ponedjeljak, 28. kolovoza, ali je odgođena zbog lošeg vremena. Šibenik će tako, osmi put zaredom, obilježiti datum na koji je postao prvi grad na svijetu s javnom rasvjetom na izmjeničnu struju. Posjetitelji će uživati u svjetlosnom spektaklu i nastupu 4 Tenora, a nakon njihovog koncerta bit će i vatromet.

Manifestacijom ‘Light is life’  želi se podsjetiti na ulogu i značaj svjetla i struje za Šibenik, ali i cijelo čovječanstvo. Kako je istaknuo direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole, riječ je o događaju koji je prešao lokalne okvire, a i ove godine je pripremljen bogat program. Na radost Šibenika i njegovih gostiju, ovom gradu omiljena 4 Tenora pobrinut će se za veličanstven glazbeni repertoar ove nedjelje.

Tenori će zapjevati na plutajućoj bini s početkom u 20.30 sati. Uz to, posebnoj čaroliji njihova nastupa pridonijet će i vatromet predviđen za 22 sata.

Ovu manifestaciju je osmislio Zoran Lučić Luca, a organizira je uz potporu TZ Grada Šibenika i Grada Šibenika.Inače, Šibenčani obilježavaju taj datum već 12 godina, a s tim je započeo Željko Petreš koji je na trgu između šibenske katedrale i Gradske vijećnice organizirao svjetlosne perfomance i glazbena događanja upravo kako bi se obilježio dan kada je Šibenik, prvi u svijetu dobio javnu rasvjetu na Teslinu izmjeničnu struju.

Iz kategorije: Vijesti