Datum objave: 01. Rujan 2023

GRAD ŠIBENIK ODLUČIO: Svi gradski, privatni i vjerski dječji vrtići od 1. rujna 2023. godine imaju istu cijenu od 90 eura po djetetu.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Grad Šibenik je donio odluku po kojoj će roditelji djece u gradskim, privatnim i vjerskim vrtićima plaćati istu cijenu bez obzira na to tko je osnivač i vlasnik vrtića. Za svih 1710 djece u vrtićima od 1. rujna 2023. godine roditelji će plaćati jednako – 90 eura mjesečno.
-Grad Šibenik ulaže maksimalne napore, a i sredstva, kako bi sva šibenska djeca imala adekvatne uvjete za pedagoški rad te za igru i veselo djetinjstvo. Uz kontinuitet ulaganja u vlastite ustanove, nakon dugih pregovora s osnivačima privatnih i vjerskih vrtića postigli smo cilj, a to je jednaka cijena za roditelje bez obzira koji vrtić njihovo dijete pohađa, - kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Gradske ustanove DV Šibenska maslima i DV Smilje pohađa ukupno 1125 djece. Grad Šibenik za 585 djece, polaznika privatnih i vjerskih vrtića: DV Žižula, DV Osmijeh, DV Sunce, DV Brat Sunce i DV Blažena Hozana sufinancira razliku do pune ekonomske cijene za svako dijete, za organizaciju 10-satnog redovitog jasličkog i 10-satnog redovitog vrtićkog programa. U gradskom proračunu za ovu namjenu osigurano je 1 120 000 eura.

Iz kategorije: Vijesti