Datum objave: 01. Rujan 2023

PRVI ROĐENDAN JGP ŠIBENIK / Novi autobusi prešli put do Mjeseca i natrag i prevezli gotovo milijun putnika

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradski parking obilježava danas prvu godišnjicu uvođenja novog autobusnog prijevoza na novim gradskim linijama uz slavljeničku atmosferu i podijelu poklona putnicima.

Prije godinu dana Gradski parking se počeo baviti uslugom javnog gradskog prijevoza, nakon što je Grad Šibenik, zahvaljujući EU projektu Logistički centar Poljana, nabavio 11 novih, modernih autobusa što je umnogome poboljšalo javni gradski prijevoz u Šibeniku.

S obzirom na pohvale putnika vjerujemo da smo i više nego ispunili sva očekivanja.U proteklih godinu dana javnim gradskim prijevozom prevezeno je gotovo milijun putnika. Autobusi javnog gradskog prijevoza prešli su 789.265,60 kilometara što odgovara putu do Mjeseca i nazad. Uspostava novog sustava donijela je građanima veću kvalitetu usluge. Moderne, klimatizirane autobuse, sustave za procjenu dolaska autobusa, digitalizaciju podataka i integraciju na Google transit što putnicima pruža mogućnost boljeg planiranja putovanja. Nije zanemarivo ni što se vozni redovi prilagođavaju sezonskim potrebama građana, a cijena putovanja jedna od najpovoljnijih u Hrvatskoj, subvencionirana od Grada Šibenika”, kažu u Gradskom parkingu.

Važno je istaknuti i da 3200 Šibenčanki i Šibenčana sugrađana mjesečno kupuje pretplatnu kartu. Ako se danas budete vozili javnim gradskim autobusnim prijevozom možda budete i nagrađeni.

 

Iz kategorije: Vijesti