Datum objave: 23. Kolovoz 2023

DJEČJI VRTIĆ „SUNCE” / Djelatnice Dječjeg vrtića „Sunce” povezali se s kolegama iz cijele Hrvatske na konferenciji Dani predškolskog odgoja „Zajedno rastemo”

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Djelatnice šibenskog Dječjeg vrtića "Sunce" sudjelovale su ove pedagoške godine na Danima predškolskog odgoja u organizaciji Učiteljskog fakulteta u Zagrebu te Dječjeg vrtića "Cvrčak" iz  Čakovec izlaganjem na temu „Profesionalni razvoj stručnih djelatnika Dječjeg vrtiča Sunce kroz terapiju igrom“. Kolegama sustručnjacima predstavljeno je jedno od područja profesionalnog razvoja stručnih djelatnika unutar vrtića "Sunce", kojim se dalje razvija identitet i kultura cijele ustanove i svih njenih dionika. Kompetencije koje su odgojitelji i stručni djelatnici vrtića razvijali kroz brojne edukacije implementirane su u redovni i produljeni rad Vrtića te time dodatno stvarali svoju dugogodišnju prepoznatljivost.
Istraživanje područja terapije igrom omogućeno im je kroz brojne edukacije u sklopu europskog projekta „Osvijetlimo staze djetinjstva“, za koji su posredstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne iz EU socijalnog fonda bespovratno dobili oko 3,2 milijuna kuna. Sredstvima projekta je osigurano kontinuirano ulaganje u edukacije stručnih djelatnik koje ostaju trajna vrijednost u radu s našim najmlađima.
Tijekom dva dana koliko je trajala Konferencija razmjenjivale su se suvremene ideje o ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju s naglaskom na važnost slobodne i spontane igre djeteta kao jednog od najvažnijih i univerzalnih prava djeteta.

Iz kategorije: Vijesti