Datum objave: 16. Kolovoz 2023

BRODARICA / Hrvatske ceste najavile izgradnju obilaznice oko Brodarice. Dionica Jadranske magistrale koja kroz nju prolazi nije kvalificirana kao „crna točka”.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatske ceste prema aktualnim objavama u medijima kreću s projektom izgradnjom obilaznice oko naselja Brodarica budući da je Jadranska magistrala na donici kroz to naselje postala uskro grlo i teško prolazna ulica. Izgradnjom obilaznice bit će bitno olakšan i ubrzan promet u oba smjera, a otvorit će se i nove razvojne perspektive ne samo Brodarice nego cijelog prigradskog poručja između Morinjskog zaljeva i Šibenika.
Zanimljivo je da dionica Jadranaske magistrale koja prolazi kroz Brodaricu usprkos nizu teških prometnih nesreća koje su se tu dogodile nije dobila status „crne točke”. Naime usprkos nesrećama i stradanjima brodarička dionica Jadranske magistrale prema Metodologiji za identifikaciju opasnih mjesta u cestovnoj prometnoj mreži koju je Republika Hrvatska donijela prije šest godina, ne ispunjava „uvijete” za dobivanje statusa „crne točke”

Iz kategorije: Vijesti