Datum objave: 11. Kolovoz 2023

Poništen natječaj za ravnatelja šibenske gimnazije na koji je izabra prof. Ivan Knežević, tajnik Škole našao se u "nebranom grožđu"

Diana Ferić
Diana Ferić

Poništen je natječaj za ravantelja gimnazije Antuna Vrančića u Šibeniku na kojem je između dvojice kandidata izabran prof. geografije u toj školi Ivan Knežević. Drugi kandidat je bio prof. Emil Božikov, aktualni ravnatelj Osnovne škole Tina Ujevića, koji se i prije pretendirao na tu funkciju. Razlog poništenja tog natječaja je, kako doznajemo, proceduralna pogreška koju je utvrdilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Naime, nije im u zokonom utvrđenom roku  stigla dokumentacija o izboru novog ravnatelja koja im se šalje radi dobivanja suglasnosti. Sumnjiči se sada tajnika te škole Maria Božikova da je to namjerno napravio kako bi isprovocirao poništenje natječaja i pogodovao drugom kandidatu. koji mu je brat iako je nejasno, da je to i istina, što bi time postigao i kakvo bi to pogodovanje bilo.Navodno se čak spominje da će dobiti otkaz.

"To su gluposti. Ja sam se već javio na četiri natječaja za ravnatelja Gimnazije. Na predhodnima nije bilo nikakvih proceduralnih grešaka, a moj brat je i tada bio tajnik. Ne znam zašto dokumentacija nije poslana na vrijeme, ali sigurno to nije namjerno jer ja time ništa ne dobivam. Inače, svi takvi natječaji bi se mogli rušiti, ali ja se nikada nisam žalio. Neću se ni ponovno javiti na natječaj za ravnatelja", kazao nam je Emil Božikov. 

Šibensko – kninski župan dr.sc. Marko Jelić potvrdio je  informaciju o poništenju natječaja za ravnatelja  uz napomenu da je zatražio inspekciji nadzor u šibenskoj gimnaziji.

Iz kategorije: Vijesti