Datum objave: 11. Kolovoz 2023

JUNIOR SPASITELJ / U Vodicama održana edukacija Junior spasitelj za učenike sedmih i osmih razreda u sklopu projekta Hrvatskog Crvenog križa Sigurnost na vodi.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Tečaj za Junior spasitelj za učenike sedmih i osmih razreda u sklopu projekta Hrvatskog Crvenog križa održan je u Vodicama. S djecom su radili licencirani instruktori spasilačke službe te liječnik uz nadzor djelatnika i volontera Gradskog društva Crvenog križa Vodice. Tijekom edukacije polaznici su svladali vještine plivanja, ronjenja, samospašavanja, skokova, tegljenja utopljenika i tehnike spašavanja, zatim vještine koje spasioci moraju poznavati; komunikaciju putem radiostanice, ručnim signalima i međunarodnom abecedom, ali i osnove pružanja prve pomoći; postupke održavanja života, postavljanje u bočni položaj te zbrinjavanje rana i lomova.
Tečaj se provodi u sklopu projekta Sigurnost na vodi Hrvatskog Crvenog križa, namijenjen osposobljavanju mladih kako bi se utjecali na prevenciju nesreća vezanih uz more, a za cilj ima educirati mlade kako bi na prvom mjestu bili sposobni pomoći sebi, a zatim i drugima ako se zateknu u opasnoj situaciji.

Crveni križ Vodice poziva učenike i roditelje da prijave djecu na idući tečaj kako bi što više mladih usvojilo nova znanja i vještine te u slučaju  potrebe bili sposobni pomoći sebi i svojim najbližima.Učenjem i usvajanjem znanja i vještina svatko se može pripremiti za nenadane situacije, pri čemu i mlađi članovi našeg društva, svojim znanjem i primjenom naučenog, mogu spašavati živote.

Foto:  (Crveni križ Vodice)

 

Iz kategorije: Vijesti