Datum objave: 08. Kolovoz 2023

PRIHVAĆENA INICIJATIVA :Grad Šibenik priključio se obilježavanju Međunarodnog dan mladih u subotu, 12. kolovoza

Diana Ferić
Diana Ferić

Središnji državni ured za demografiju i mlade, u suradnji s gradovima partnerima, obilježit će Međunarodni dan mladih 12. kolovoza 2023. godine te se Grad Šibenik priključio ovoj hvalevrijednoj inicijativi.

Mladima u dobi od 15 do 30 godina bit će omogućen besplatan posjet stalnom postavu Muzeja grada Šibenika 12. kolovoza 2023. godine u vremenu od 10 do 20 sati. Također, istog dana bit će im omogućen i slobodan ulaz u Centar koralja na otoku Zlarinu. Nadamo se da će ova prilika pridonijeti interesu mladih za kulturu te boljem upoznavanju s bogatom poviješću grada Šibenika i njegova kraja.

Središnji državni ured za demografiju i mlade obilježava Međunarodni dan mladih – dan koji pruža posebnu priliku za slavljenje stavova mladih i njihovih inicijativa, kako na lokalnoj i nacionalnoj razini, tako i globalno.

Ove godine tema obilježavanja Međunarodnog dana mladih je „Zelene vještine mladih: Ususret održivom svijetu“. Pomak prema ekološki održivom i klimatski neutralnom svijetu je ključan, ne samo kao odgovor na globalnu klimatsku krizu, već i za postizanje ciljeva održivog razvoja.

Iz kategorije: Vijesti