Datum objave: 01. Kolovoz 2023

Duhovna obnova za roditelje i djecu sa zdravstvenim teškoćama u Župi sv. Nikole biskupa u Mandalini

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Duhovna obnova za roditelje i djecu sa zdravstvenim teškoćama održana je u Župi sv. Nikole biskupa u Mandalini. Susret je započeo misom koju je predvodio pater Arek Krasicki uz sudjelovanje obiteljske zajednice “Agnus Dei”. U svojoj homiliji pater Arek je naglasio kako svaka obitelj je tu zbog svoje opterećenosti i umora, a Isus želi doći u svaki dom i boraviti kako bi promijenio ono što svojim postupcima skrivamo pred drugima.
-Želimo se predstaviti drukčiji i stoga se opterećujemo stvarima koje su manje bitne. Trebamo poput Marije slušati Božju Riječ. Znamo da se u svima nama nalazi i Marta koja je opterećena zbog svoje organizacije jer joj u njezin dom dolazi Rabbi. Marta je primjer onoga u nama što činimo kako bi ugodili drugima, kako bi se svojim načinom života i svojim izgledom svidjeli ljudima i na takav način im se još više približili. Isus ne gleda na takav način, nego gleda naše srce. Svako jutro trebamo posvjestiti tko smo i činiti sve kako bi ugodili Bogu, - poručio je, među ostalim, pater Arek u homiliji.
Susret je nastavljen molitvom i klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Posebno su prikazane obitelji i djeca sa zdravstvenim teškoćama, jer svako takvo dijete je skriveno blago tih obitelji.

Izvor: Šibenska biskupija 

 

Iz kategorije: Vijesti