Datum objave: 28. Srpanj 2023

OD LOKALNE DO NACIONALNE MANIFESTACIJE / Glavni plesni program ŠDF -a na Mihovilu gledali izraelski veleposlanik i ministrica Obuljen Koržinek

Diana Ferić
Diana Ferić

Pretvorbu Šibenik Dance Festival iz lokalne u nacionalnu plesnu manifestaciju posvjedočio je večerašnji nastup Izraelskog s predstavom "Asylum" Be’er na tvrđavi svetog Mihovila na kojoj su bili izraelski veleposlanik Gary Koren i ministrica kulture RH Nina Obuljen Kožinjak i njihov domaćin , šibebski gradonačelnik Željko Burić i prepuno gledalište.

 

Ta plesna predstava preispituje pojmove kao što su identitet, otuđenost, potlačenost, diskriminacija, dominacija, sloboda, pripadnost, imigracija, domovina, čežnja i dom. Po njegovim riječima, ti su pojmovi egzistencijalno relevantni za svakog čovjeka, ma gdje se on nalazio u prostoru i vremenu.

 

Nastup u Šibeniku, koji se naslanja na jubilej KCDC-a, treće je gostovanje te plesne kompanije u Hrvatskoj. Nakon nastupa u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog i Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, nastup Kibbutza u Šibeniku je prvi u našoj zemlji na pozornici pod vedrim nebom.

 

Iz kategorije: Vijesti