Datum objave: 20. Srpanj 2023

POMORSKA NESREĆA / Jahtom koja je usmrtila kuhara na ribarici kod Murtera upravljao je bogati opatijski poduzetnik Željko Markušić

Diana Ferić
Diana Ferić

Jahtom koja je sudjelovala u strašnoj nesreći u Murterskom moru u kojoj je poginuo 61-godišnji kuhar Vratislav Ugrinić iz Tkona upravljao je Opatijac Žarko Mrkušić, piše Novi list, a Morski HR doznaje da je jahta AE iz Rijeke registrirana na Žarkovu suprugu, Sanju Basler Mrkušić, koja je u trenutku nesreće s njihovo dvoje djece i boravila na jahti. Ona je naime dobila nalog za vađenje jahte s 85 metara dubine, na koju je jahta potonula, kako bi forenzičari i istraga mogli utvrditi dodatne okolnosti ove nesreće, poput odgovora na pitanje - je li plovio s uključenim autopilotom?

Žarko Mrkušić vlasnik je tvrtke  VOCALIS d. o. o. za telekomunikacijske usluge iz Opatije, koja je, prema podacima Companywall-a prosječno godišnje zarađuje između 2,4 i 3,2 milijuna eura.  Riječki mediji pišu da je 2020. godine riječkoj bolnici donirao 780 000 kuna. Prema onomu što je objavljivao na Facebooku, voli je uživati u brzoj vožnji na moru.

FOTO:Facebook

Podsjetimo, strašna pomorska tragedija dogodila se u ponedjeljak navečer u Murterskom moru između otoka Vrgade i Kornata, odnijela je život 61-godišnjeg kuhara Vratislava Ugrinića iz Tkona.

Nesreća se dogodila je motorna jahta, kojom je upravljao 51-godišnji kapetan iz Opatije naletjela na ribarsko plovilo.

 Jahta, duljine 15 metara, snažno je udarila u bočnu stranu ribarskog broda »Mašun« iz Tkona, prouzročivši veliku materijalnu štetu. Kabina ribarskog plovila, u kojoj se nalazila kuhinja i u njoj Ugrinić, pretrpjela je ozbiljna oštećenja uslijed snažnog udarca.

Nakon nesreće, osumnjičeni kapetan jahte je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ugrožavanja posebnih vrsta prometa, sukladno članku 225. stavku 4. Kaznenog zakona.

On je prepušten pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, dok je kaznena prijava protiv njega dostavljena Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku zatražilo je da mu se odredi istražni zatvor.

"Zbog opasnosti od uništavanja dokaza i tragova važnih za kazneni postupak, opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela", navodi se u priopćenju.

FOTO: Screenshot Youtube Morski.hr

 

 

Iz kategorije: Vijesti