Datum objave: 17. Srpanj 2023

GOSPA OD KARMELA / Biskup Rogić: -Molit ćemo za sav svijet: mir među narodima, prestanak neprijateljstava koja pogađaju tolike ljude da se čovjek današnjice vrati Bogu i pronađe ga u sebi.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Misnim slavljem proslavljen je blagdan Gospe Karmelske u župi Vodice. Slavlje predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić, a u koncelebraciji su bili župnik u Vodicama don Franjo Glasnović i umirovljeni biskup Ante Ivas. Slavlju je prethodila pjevana Jutarnja molitva u sklopu koje su čitane lekcije i tekstovi o povijesti štovanja Gospe od Okita u Voidicama. Na početku slavlja blagoslovljen je novi kalež koji je svetištu na Okitu darovala Osnovna škola Vodice.
U Godini zahvalnosti kada slavimo 725 godina uspostave Šibenske biskupije želimo porasti u vjeri, zajedništvu i zahvalnosti - kazao je u homiliji biskup Rogić i dodao - Gospa Karmelska u vrućini ljeta kao da poziva na trenutak zastati, sabrati se i po Mariji doći k Isusu. Osjetiti Božju blizinu, iskreno povjerenje koje otvara dušu, koje majčinskoj ljubavi povjerava rane srca i moli za novu životnu snagu: izdržati, ustrajati, Bogu vjeran ostati, okrijepiti nadu i osnažiti vjeru. S pouzdanjem u Božju svemoć, pomoć a nadasve ljubav i oproštenje iznova se suočiti sa stvarnošću svijeta u kojem živimo. Prihvaćati i nositi svoj križ, sigurnijeg koraka i jasnijeg cilja do kojega želimo stići: Kraljevstvo Božje – zauvijek. To životom želimo svjedočiti onima koji taj put ne poznaju. To u bratskoj ljubavi želimo pomoći jedni drugima na istom putu. To želimo s pomoću zagovora naše nebeske Majke, Gospe Karmelske, ostvariti i za svoje najbliže isprositi, izmoliti.
-Molit ćemo našu Gospu za cijelu Crkvu Božju da je vodi Duh Sveti i da neustrašivo naviješta Božju Riječ spasenja u slozi i zajedništvu svih krštenika. Da nam Gospa Karmelska isprosi mudrost života i snagu vjere koja će se moći nositi s novim izazovima i kušnjama današnjice. Molit ćemo i za sav svijet: mir među narodima, prestanak neprijateljstava koja pogađaju tolike ljude. Molimo da se čovjek današnjice vrati Bogu i pronađe odraz Božjeg bića u sebi, sliku po kojoj je stvoren. Bezgrješna Djevica Marija u svemu nam je uzor i putokaz, a njezin zagovor utjeha i snaga, zaključio je homiliju biskup Tomislav Rogić.

Izvor: Šibenska biskupija

Iz kategorije: Vijesti